Notícies

El president de la Diputació assisteix a la celebració de la festivitat de Sant Gil, a Núria

Foto : Foto de grup de les autoritats assistents a l'acte

Un any més, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit aquest matí als actes que han tingut lloc al santuari de Núria amb motiu de la festivitat de Sant Gil. En la celebració, hi han participat també el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la presidenta dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Marta Subirà; l'alcalde de Ripoll i diputat al Parlament, Jordi Munell; el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer; l'alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Sanjaume; l'alcaldessa de Queralbs, Immaculada Constans, i l'alcalde de Molló, Josep Coma, entre d'altres.

A Núria, les autoritats han visitat dues exposicions. D'una banda, «Noranta anys d'història. El Cremallera de Núria», que explica la construcció del Cremallera i la importància d'aquest mitjà de transport, que és l'únic que permet arribar al santuari. De l'altra, han visitat «Memòries de Neu», que mostra una àmplia col·lecció d'esquís històrics. 

Tal com ja és tradició, els participants també han assistit a la missa solemne, presidida per l'arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, al mateix santuari de la Mare de Déu de Núria. A la missa, hi ha actuat el Cor Santa Maria de Ribes de Freser.

La celebració de Sant Gil, patró dels pastors del Pirineu Oriental, té lloc a la vall de Núria cada 1 setembre. És una de les celebracions més importants a Núria i commemora l'estada de sant Gil a la vall. Aquest any s'han adaptat els actes lúdics i religiosos a les circumstàncies de la pandèmia.