Notícies

El president de la Diputació de Girona participa en la inauguració del projecte formatiu de «Talent-art» per al curs 2020-2021

Foto : El president de la Diputació de Girona participa en la inauguració del projecte formatiu de «Talent-art» per al curs

«Disseny d'elements ceràmics dins el marc de l'arquitectura i l'interiorisme contemporanis» és el títol del projecte formatiu d'enguany de «Talent-art», projecte d'emprenedoria creativa de Ceràmiques Marcó adherit al programa «Talent creatiu i empresa» de la Generalitat de Catalunya

Aquest matí ha tingut lloc, a l'obrador Ceràmiques Marcó, ubicat al municipi de Quart, l'acte d'inauguració del projecte formatiu de «Talent-art» per al curs 2020-2021: «Disseny d'elements ceràmics dins el marc de l'arquitectura i l'interiorisme contemporanis». L'acte s'ha dut a terme combinant l'assistència presencial de les autoritats i d'una part de l'equip tècnic amb l'assistència per via telemàtica. D'aquesta manera els alumnes que faran el curs han pogut seguir l'acte de forma virtual i conèixer els detalls de tot el procés de desenvolupament del projecte.

A l'acte hi ha participat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, juntament amb el delegat territorial de la Generalitat a Girona, Pere Vila; el president de la Cambra de Comerç, Jaume Fábrega; el president del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Girona, Marc Riera, i l'alcalde de Quart, Carles Gutiérrez. La cap del Servei d'Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especials, Olga Adroher, hi ha intervingut per videoconferència.

També hi ha estat present part de l'equip tècnic d'aquest nou projecte per al curs 2020-2021, format pel tècnic en 3D Francesc Montero, l'arquitecte Arcadi Pla i el representant de Ceràmiques Marcó Jaume Marcó. El ceramista Toni Cumella hi ha participat per via telemàtica i el dissenyador Blai Puig no hi ha pogut assistir per temes personals. Es tracta d'un equip multidisciplinari que restarà al servei de l'alumnat per assessorar-lo al llarg del curs. L'acte ha comptat amb la coordinació presencial de Pilar Alsina de Ceràmiques Marcó.

El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha destacat la il·lusió amb la qual s'està duent a terme aquest projecte i ha puntualitzat que «quan el talent té ganes d'ajudar el talent, el projecte en surt reeixit segur». A més, ha dirigit unes paraules a l'alumnat assenyalant que en el projecte hi ha «l'obertura per ajudar-vos perquè el dia de demà us pugueu dedicar al que vulgueu i ser el que vosaltres vulgueu».

La presència de Miquel Noguer i de la resta de representants de les institucions en la inauguració pretén donar visibilitat a aquest projecte, centrat en una aposta innovadora que reuneix tradició i modernitat i que situa l'alumnat en un entorn de realitat, mitjançant un encàrrec real i amb una possible sortida real al món laboral.

«Disseny d'elements ceràmics dins el marc de l'arquitectura i l'interiorisme contemporanis» comptarà amb més de cent setanta alumnes procedents d'unes onze escoles d'art superior i disseny d'arreu de Catalunya. Sobre la base de l'eix del projecte, es dissenyarà, realitzarà i produirà un sistema d'elements ceràmics a partir del referent de les obres de l'arquitecte Rafael Masó.

Amb aquest projecte Ceràmiques Marcó participa per cinquè any consecutiu en el programa d'innovació «Talent creatiu i empresa» del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. «Talent-art» és un projecte d'emprenedoria a través del qual es pretén impulsar el talent emergent en les terres catalanes.