Notícies

Sant Iscle de Colltort posa fi a una reivindicació històrica i tindrà finalment servei en xarxa d'aigua potable

Foto : Sant Iscle de Colltort posa fi a una reivindicació històrica i tindrà finalment servei en xarxa d'aigua potable

L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Artur Colomer; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, han assistit aquest dijous a l'acte públic de descoberta de l'aigua del pou construït, que s'inscriu en la primera part del projecte

Sant Iscle de Colltort, dins el terme municipal de Sant Feliu de Pallerols, tindrà finalment servei en xarxa d'aigua potable. D'aquesta manera, es posarà fi a una necessitat i alhora una reivindicació de fa trenta-set anys d'aquest nucli, que comprèn vint-i-quatre masies, cases de colònies, cases de turisme rural i granges avícoles. Fins ara, els veïns s'abastien d'aigua de pluja o provinent de dipòsits.

L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Artur Colomer; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, han participat aquest dijous en l'acte públic de descoberta de l'aigua del pou construït, en què també han estat presents tècnics i veïns. En el passat, ja s'havien construït dos pous públics, però la complexitat geològica de la zona i la poca disponibilitat d'aigües en capes superficials havien impedit trobar aigua. En aquesta ocasió, s'ha localitzat l'aigua a 250 metres de profunditat. El dipòsit té una capacitat d'entre 10.000 i 12.000 litres.

"S'està parlant molt, en l'actualitat, d'aplicar el 5G en el territori, i nosaltres, aquí, a Sant Iscle de Colltort, encara no teníem resolt un tema tan bàsic com una xarxa pública d'aigua potable. Estem molt satisfets", ha explicat Artur Colomer. Per la seva banda, Miquel Noguer ha incidit en el fet que calia corregir aquest dèficit: "No podia ser que un 10 % de la població de Sant Feliu de Pallerols encara no disposés d'un servei tan essencial. Des de la Diputació, teníem clar que ens havíem d'implicar en el finançament d'aquest projecte. Hi som per ajudar els municipis; és la nostra raó de ser".

La perforació del pou d'aigua ha costat uns 62.000 euros. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) n'ha finançat el 50 %; la Diputació de Girona, el 40 %, i la resta ha anat a càrrec de l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols.

Es tracta de la primera de les dues fases de què consta aquest projecte d'abastament en alta per al nucli de Sant Iscle de Colltort. La fase següent, que inclou la construcció de canonades, dipòsits d'acumulació i cloració i que està previst que comenci en breu, té un cost de 256.000 euros, dels quals gairebé la meitat estan garantits a través d'una subvenció de l'ACA. En aquest sentit, el president de la Diputació de Girona ha adquirit el compromís de seguir contribuint econòmicament en el projecte.