Notícies

Es posa en funcionament la taula de treball per a la reactivació econòmica de les comarques gironines

Foto : Es posa en funcionament la taula de treball per a la reactivació econòmica de les comarques gironines

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han rebut aquest dijous al saló de plens de la corporació els agents socials i econòmics més representatius del territori gironí

S'ha posat en comú la situació dels diversos sectors arran de la crisi originada per la COVID-19 i s'han analitzat i identificat els reptes del territori, amb la mirada posada en el curt, però també en el llarg termini

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han rebut aquest dijous al saló de plens de la corporació representants dels agents socials i econòmics més representatius del territori gironí amb l'objectiu de tractar sobre la manera de reduir l'impacte de la COVID-19 i impulsar actuacions conjuntes per a la reactivació econòmica de la demarcació, tant en el curt com en el llarg termini.

A l'acte, també hi han participat Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona; Pol Fages, president de la Cambra de Comerç de Palamós; Pere Ayach, membre del comitè executiu de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols; Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Albert Gómez, integrant de la junta de la FOEG; Pere Cornellà, president de PIMEC; Xavier Casas, secretari general d'UGT a les comarques gironines, i Belén López, secretària general de CCOO a les comarques gironines.

La COVID-19 ha tingut unes repercussions molt negatives en el territori. Ha tocat de ple el sistema econòmic i ha afectat en tots els àmbits possibles la societat en general. La Diputació de Girona ha treballat durant els últims mesos de crisi més intensa per donar resposta a les necessitats més immediates, proporcionant material sanitari de tot tipus o avançant en forma de bestreta diferents subvencions. I també ho han fet els diferents agents socials i econòmics per donar respostes o adoptant mesures de suport als propis col·lectius.

La trobada d'avui ha servit per posar en funcionament la taula de treball per a la reactivació econòmica de les comarques gironines, amb l'objectiu de treballar conjuntament i trobar el consens dels principals agents implicats per reforçar el desenvolupament econòmic, posant el focus en la capacitat d'inclusió i de presa de decisions per a la reactivació i el retorn a l'activitat.

Es tracta d'un espai creat amb l'objectiu que es consolidi com una eina de referència a les comarques gironines, i ideat perquè els diferents agents socials i econòmics de la demarcació hi facin propostes en el seu àmbit i perquè s'hi consensuïn projectes i actuacions que es puguin implementar a través de tots els actors implicats i que repercuteixin positivament en la ciutadania. Hi ha unanimitat que sigui la Diputació de Girona, com a ens local supramunicipal, qui assumeixi el rol de pal de paller i aglutinador de les sinergies i de les mesures que es tirin endavant per a aquesta reconstrucció econòmica i social.