Notícies

El Festival FASTT presenta la seva programació d'enguany, concentrada en un sol dia per la COVID-19

Foto : El Festival FASTT presenta la seva programació d'enguany, concentrada en un sol dia per la COVID-19

El diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha participat en l'acte de presentació de l'esdeveniment, que ha tingut lloc aquest migdia a Palau de Santa Eulàlia

La plaça de la República de Palau de Santa Eulàlia ha estat l'escenari aquest migdia de la presentació de l'edició d'enguany del FASTT, el Festival d'Arts, Sinergies, Teatre i Territori. Com a conseqüència de la crisi sanitària originada per la COVID-19, la programació d'aquest 2020 ha quedat concentrada en un sol dia, el 22 d'agost, i les activitats tindran lloc a Palau de Santa Eulàlia, Garrigàs i Siurana.

La Diputació de Girona col·labora amb el festival, en l'acte de presentació del qual ha participat Jordi Camps, diputat de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local. També hi han intervingut Xavi Camps, alcalde de Palau de Santa Eulàlia; Pilar Bosch, alcaldessa de Garrigàs; Jordi Soto, alcalde de Siurana; Josep Maria Bernils, conseller comarcal de Cultura de l'Alt Empordà, i Rebecca Alabert, com a representant de l'organització. ´

"Celebrem que el FASTT s'adapti i que se celebri. Des de la Diputació, és un orgull participar i donar suport al festival, que apropa les arts escèniques a les zones rurals i hi facilita l'accés a la cultura", ha subratllat Jordi Camps, que ha afegit: "El nostre compromís amb la cultura és ferm, i creiem en els festivals com a motor cultural, social i econòmic".

Durant el 22 d'agost, la companyia La Nave Va farà tres representacions teatrals (una al matí, una altra a la tarda i una tercera al vespre), de deu minuts cadascuna, a Siurana, Palau de Santa Eulàlia i Garrigàs. Durant els dies previs (del 17 al 21 d'agost), la companyia haurà realitzat tallers amb voluntaris d'aquests tres micropobles de l'Alt Empordà per preparar aquestes peces teatrals.

A la nit, es farà la clausura del festival al Mas Gironí (Garrigàs), la masia catalana on s'havien celebrat les edicions anteriors. S'hi podrà presenciar, a les 21 h, l'espectacle Els dies mentits, de Marta Aran. Tot seguit, a les 22.45 h, hi tindrà lloc un concert a càrrec dels germans rosincs Ian i Rusó Sala.

A més, durant la jornada, el públic podrà gaudir de l'exposició fotogràfica de Petra Vlasman i Gràcia del Ruste, acompanyada de les cançons de l'espectacle Safareig,de la companyia Com un Llum.