Notícies

«Dalí: "El surrealisme soc jo!". Paisatges fora del temps», l'exposició de la reobertura

Foto : «Dalí: "El surrealisme soc jo!". Paisatges fora del temps», l'exposició de la reobertura

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, destaca que la corporació és la primera institució a ajudar la Fundació Gala - Salvador Dalí en moments complicats com els actuals

La Diputació afavoreix la reobertura dels tres museus del triangle dalinià amb una dotació extraordinària de 42.500 euros

El Teatre-Museu Dalí mostra juntes, per primera vegada, dotze obres de l'època surrealista

El Teatre-Museu Dalí ha reobert les portes després de quatre mesos de tancament a causa de la pandèmia. Ho fa amb una nova exposició temporal, «Dalí: el surrealisme soc jo!". Paisatges fora del temps», que reuneix dotze obres de l'època surrealista juntes per primera vegada. La Fundació Gala - Salvador Dalí les ha presentat amb Montse Aguer, directora dels museus Dalí i comissària de la mostra, i Carme Ruiz, curadora en cap i comissària adjunta. Són onze olis dels anys 1926 al 1937, a més de Poesia d'Amèrica (1943), que mostra com els trets surrealistes segueixen presents en l'obra posterior de l'artista.

Són teles, cartrons i fustes d'execució minuciosa que constitueixen una bona mostra del que va ser la contribució de Salvador Dalí al moviment surrealista. Per la seva rellevància han estat sol·licitades en exposicions internacionals a Rússia, el Japó o Austràlia i és per aquest motiu que mai han coincidit en un mateix espai.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit a la reobertura del Teatre-Museu Dalí a Figueres acompanyat del diputat Jordi Masquef.

Miquel Noguer ha destacat que «en moments complicats com els actuals, més que mai fem costat a la cultura i als museus. La nostra prioritat era fer possible que avui els tres museus Dalí reobrissin i, amb aquest objectiu, hem ajudat la Fundació Gala - Salvador Dalí amb una dotació extraordinària de 42.500 euros».

Pel president de la Fundació Gala - Salvador Dalí, Jordi Mercader, «obrir significa un esforç econòmic sense retorn però que calia fer», i ha exposat que estan impulsant campanyes promocionals i una política de preus més ajustada per buscar el públic de proximitat, que no és el més habitual en el triangle dalinià. En el seu discurs de reobertura ha agraït a la Diputació de Girona la seva implicació i ha manifestat que espera que aquest gest sigui l'enzim per a altres institucions que encara no han ajudat.