Notícies

SUMAR comença a gestionar la residència per a gent gran i centre de dia Sant Josep de Cassà de la Selva

Foto : SUMAR comença a gestionar la residència per a gent gran i centre de dia Sant Josep de Cassà de la Selva

L'Ajuntament de la localitat s'incorpora també com a nou soci de l'entitat, tal com ho ha fet recentment el consistori de Fogars de la Selva

SUMAR, Serveis Públics d'Acció Social a Catalunya, s'encarrega des d'aquest dimecres, 1 de juliol, de la gestió integral de la residència municipal per a gent gran Sant Josep de Cassà de la Selva. Es tracta d'un centre que té en l'actualitat 74 places per al servei de llar residència (41 de col·laboració i 33 de privades) i 25 per al centre de dia (12 de públiques i 13 de privades).

Amb aquest nou equipament per a gent gran, SUMAR passarà a gestionar 483 places residencials i 80 de centres de dia, a més de les 281 places dels centres de serveis d'àmbit rural distribuïts per tot Catalunya.

L'Ajuntament de Cassà de la Selva, que també s'ha incorporat a l'entitat com a nou soci, ha confiat en l'entitat per tal que apliqui al centre el seu model de gestió propi, basat en una atenció de qualitat centrada en la persona a partir d'un canvi de mirada a tres nivells: la intervenció tècnica a partir d'una participació afectiva de la persona en el seu projecte de vida, un equip de professionals capaç d'adaptar-se, empatitzar i donar confiança, i la creació d'espais acollidors i agradables.

SUMAR, mitjançant el programa «Tu decideixes com vols envellir», ha desenvolupat la implementació d'aquest model per fer-lo sostenible i equilibrar la rendibilitat social i econòmica del servei. L'atenció centrada en la persona ofereix, de manera consensuada, allò que demana l'usuari i té molt en compte la seva trajectòria de vida i els seus desitjos i preferències, per tal d'afavorir el seu benestar.

El conveni serà vigent per un període de quatre anys, amb la possibilitat per prorrogar-lo fins a un màxim de quatre anys més si els signants així ho acorden.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Fogars de la Selva també ha completat la seva incorporació a SUMAR com a soci. L'entitat ja estava gestionant el centre de serveis per a la gent gran del municipi, amb 34 places de capacitat.

SUMAR és una entitat pública amb participació majoritàriament de la Diputació de Girona, a més de 34 organismes públics d'àmbit local i comarcal de Catalunya (9 consells comarcals i 25 ajuntaments). Creada l'any 2008, desenvolupa serveis socials de qualitat i de proximitat en el món local i ofereix solucions d'innovació, de planificació i de gestió d'equipaments i serveis als governs locals amb l'objectiu de dotar de més qualitat de vida les persones.