Notícies

El Conservatori de Girona continua amb l'activitat malgrat el confinament

Foto : El Conservatori de Girona continua amb l'activitat malgrat el confinament

El Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona va aturar les classes el passat 13 de març i segueix amb l'activitat en línia

El centre ha obert un nou canal d'Instagram, que s'afegeix a altres xarxes com Facebook i Twitter, on publica vídeos de professors i alumnes

Seguint les instruccions de confinament per prevenir la COVID-19, el Conservatori de Música de Girona va tancar les portes el passat divendres 13 de març. A partir d'aquell moment, la direcció del centre va plantejar una nova estratègia per continuar amb l'activitat.

Ara, els professors utilitzen diferents plataformes en línia que els permeten continuar impartint les classes. A més de les sessions d'instrument, que principalment són individuals, també en fan algunes de col·lectives. Aquest és el cas de les classes col·lectives d'instrument i dels assajos de cant coral, com els que van tenir lloc el passat divendres, amb 27 i 30 participants al mateix temps, dirigits per la professora Jorgelina Giordano.

Tal com ha manifestat la directora del Conservatori, Marta Morera, «l'estudi de la música requereix molta constància i, per això, el professorat col·labora al màxim perquè els alumnes no abandonin el seu treball». Per això, s'han publicat també vídeos a les xarxes socials, a Facebook o Instagram. L'equip directiu del centre, encapçalat per la directora acadèmica Anna Cassú, elabora també vídeos instructius, per exemple, sobre com tenir cura dels instruments, que ajudin els alumnes en aquest dies de confinament.

L'estat d'alerta provocat per la crisi de la COVID-19 ha obligat a endarrerir la preinscripció a les proves d'accés al grau professional del proper curs, així com la preinscripció al nivell elemental. Les dates definitives no es podran establir fins que no s'aclareixi quan acabarà la situació de confinament.