Notícies

Miquel Noguer participa en la presentació de les activitats del centenari de TEISA

Foto : Miquel Noguer participa en la presentació de les activitats del centenari de TEISA

El president de la Diputació de Girona ha intervingut aquest matí en l'acte a Banyoles, en què s'ha detallat el programa per commemorar l'aniversari
 

L'Slot Garage de Banyoles ha estat l'escenari aquest matí de la presentació del programa que l'empresa de Transports Elèctrics Interurbans SA (TEISA) ha preparat per celebrar el seu centenari. El compondran una quinzena d'activitats que es duran a terme al llarg de tot l'any 2020 i el primer trimestre del 2021. En l'acte, que ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, a més del president de TEISA, Lluís Coromina; el gerent, Àlex Gilabert, i el coordinador del centenari, Ricard Planas, també s'hi ha presentat una rèplica de l'autobús de TEISA dels anys vint per al circuit d'Scalextric, creada especialment per a l'ocasió. 

TEISA es va fundar el 13 de març de 1920 a Banyoles, amb l'objectiu de millorar la societat en l'àmbit de la mobilitat i el transport. Durant aquests cent anys, l'empresa ha afrontat els diversos canvis que han sorgit de la demanda social i les transformacions tècniques, i ha seguit avançant any rere any, amb l'ampliació de destinacions i la millora constant de la seva flota de vehicles. Actualment, l'empresa compta amb una plantilla de 300 treballadors i una flota de 200 autobusos. Anualment, transporta 5,5 milions de passatgers. 

Miquel Noguer ha destacat la visió innovadora i revolucionària de l'empresa quan va decidir fer els seus primers passos: «TEISA té una història d'èxit; una història de la mobilitat a Banyoles, a la comarca i a tota la demarcació de Girona, ja que sempre s'ha adaptat a les circumstàncies i als canvis socials i ha estat permanentment a l'avantguarda per oferir el millor servei als passatgers».

La commemoració del centenari tindrà lloc durant tot un any, amb diferents propostes, la majoria de les quals comptaran amb la col·laboració de diverses entitats, col·lectius i artistes vinculats a les comarques gironines. La primera acció serà en el marc de la Volta Ciclista a Catalunya, amb la presència de TEISA al punt d'arribada de l'etapa a Banyoles. També es presentarà un llibre sobre el centenari, coordinat pels periodistes Jordi Grau i Andreu Mas; s'estrenarà l'espectacle Llàgrimes de sirena, de Cor de Teatre, sobre l'emergència climàtica, i s'establirà una col·laboració amb l'artista Marcel·lí Antúnez durant l'exposició Girona, Temps de Flors, que decorarà un dels busos de la línia 6 gironina, entre moltes altres propostes. 

El programa d'activitats es tancarà amb l'exposició «Cent anys de TEISA» i la presentació de l'escultura del centenari, realitzada per l'artista Josep Ponsatí. La mostra s'inaugurarà el 13 de març del 2021 a l'Espai Isern Dalmau de la Fundació Lluís Coromina, a Barcelona.