Notícies

La Setmana Cultural del Conservatori de Música Isaac Albéniz arriba amb activitats per a tots els públics

Foto : La Setmana Cultural del Conservatori de Música Isaac Albéniz arriba amb activitats per a tots els públics

 

Cent vint alumnes d'escoles de música de la demarcació de Girona participaran en la XII Orquestrada

Del 25 al 29 de febrer el Conservatori atura les classes per donar pas a tota mena d'activitats adreçades a l'alumnat, el professorat i el públic en general

L'Orquestrada tindrà lloc el diumenge 15 de març, a les 19 h, a l'Auditori del Palau de Congressos de Girona


Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació de la Setmana Cultural  del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona i de la XII Orquestrada de les Comarques de Girona.

Albert Piñeira, vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, i Marta Morera, directora del Conservatori de Música de Girona, han presentat les diferents activitats de la Setmana Cultural, organitzades del 25 al 29 de febrer, i el programa de la XII Orquestrada, que tindrà lloc el 15 de març a la sala simfònica de l'Auditori de Girona.

La Setmana Cultural del Conservatori compta aquest any amb prop de quaranta activitats adreçades a tots els públics. A més a més, les danses antigues i els tallers de composició de cançons, de percussió i d'interpretació de cant, entre molts altres, permetran a l'alumnat aprendre de professorat extern i conèixer l'instrument amb els seus professors des d'altres vessants, alhora que es donarà un aire nou a les classes habituals. En aquest sentit, els alumnes que formen part de l'orquestra de nivell elemental assistiran a la classe magistral de Marta Roma, pedagoga i especialista en improvisació i músiques alternatives. El treball culminarà amb un concert obert a tots els públics que tindrà lloc dijous, 27 de febrer, a les 18 h, a l'església del Carme (pujada de Sant Martí, 3-5). D'altra banda, el Concert d'improvisació a càrrec dels talleristes, dirigit pel professor Carles Font, és recomanat als alumnes de nivell elemental (dimecres, 26 de febrer,  20 h, aula B0 del Conservatori).

Pel que fa a les activitats obertes al públic, es farà el Concert Ensemble de clarinets (dimecres, 26 de febrer, 19.30 h, auditori Viader de la Casa de Cultura. També s'obrirà al públic en general l'audició que porta per títol La flauta de bec i els seus amics, a càrrec dels alumnes de flauta de bec del Conservatori, sota la direcció del professor Abel Puig (dimecres, 26 de febrer, a les 18 h, auditori Viader de la Casa de Cultura). Pel que fa a les activitats pensades per al públic infantil, els més petits tindran l'oportunitat d'assistir al concert Endepianalles, endevinalles al piano, a càrrec dels professors Rosa Masferrer i Joan Sadurní (dijous, 27 de febrer, 17.30 h, aula magna de la Casa de Cultura).

La Setmana Cultural culminarà amb l'anomenada Marató Beethoven, coincidint amb el 250 aniversari del naixement del compositor. El Conservatori de Girona ha volgut posar èmfasi en aquesta efemèride i el darrer dia (dissabte, 29 de febrer) tindrà lloc una marató d'actuacions del professorat i l'alumnat del centre. A les 16 h començarà a l'auditori Viader, i a les 18 h, a l'auditori del Centre Cultural La Mercè. Ambdós concerts seran oberts a tots els públics.

Pel que fa a les activitats obertes al professorat d'altres centres musicals, hi haurà el taller Formació Suzuki per a la guitarra, a càrrec de Núria Cervantes (divendres, 28 de febrer, 11 h, aula 0 del Conservatori). Dins aquesta línia, el Conservatori té present el servei que vol oferir a les escoles de música gironines.

Tot plegat configurarà una setmana diferent, plena d'activitats adreçades a l'alumnat, a les seves famílies, al professorat i a la ciutadania en general, des dels petits a partir de 4 anys fins als adults. Les 36 activitats que tindran lloc durant aquesta setmana donaran a conèixer el treball que es fa a les aules del Conservatori al llarg de tot l'any, alhora que proporcionarà als alumnes un nou punt de vista del seu instrument.

La XII Orquestrada
El concert de la XII Orquestrada de les Comarques Gironines es durà a terme el diumenge 15 de març, a les 19 hores, a la sala simfònica de l'Auditori de Girona, sota la direcció d'Albert Gumí. Hi participaran cent vint alumnes procedents de vint-i-cinc escoles de música d'arreu de les comarques gironines, des de la Bisbal fins a Calonge, passant per Figueres, Sant Hilari Sacalm, Torroella i Sant Feliu de Guíxols, a més d'alumnes del mateix Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona.

L'Orquestrada tindrà lloc després que els participants s'hagin trobat en diversos assajos al Conservatori de Girona: el dia 8 de març a l'Espai La Pineda de Sant Gregori i, finalment, a l'Auditori de Girona.

Com en l'edició anterior, enguany els alumnes treballen sota la direcció d'Albert Gumí al voltant d'una temàtica. Enguany, el concert pretén fer un viatge musical arreu del món. A partir d'obres creades pel mateix director inspirades en diferents països, els alumnes, amb edats compreses entre els 8 i els 14 anys, viatjaran a través de la música des d'Europa fins a Nord-amèrica, passant per Àfrica, Àsia i Nova Zelanda.

És així com s'aconsegueix el principal objectiu de l'Orquestrada, que és estimular els alumnes i donar-los l'oportunitat de tocar en una orquestra simfònica. D'aquesta manera, el Conservatori de Música de la Diputació de Girona arriba a tot el territori i estableix col·laboracions amb les escoles de música i els professors de música de les comarques gironines.

 

Documentació

XIIORQUESTRADA2020 25/02/2020
SETMANACULTURAL2020 25/02/2020