Notícies

Els Premis G!, la festa del turisme gironí, celebren la catorzena edició

Foto : Fotografia: PTCBG / P. Duran

La gala ha tingut lloc a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles i ha estat presidit per Miquel Noguer
 
Els premis G! de turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, reuneix 250 persones, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí.


Aquest vespre, a l’auditori de l’Ateneu de Banyoles s’han lliurat els Premis G! de turisme de les comarques de gironines. L’acte ha comptat amb la participació de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Pere Vila, delegat del Govern de la Generalitat a Girona, a més dels guardonats. També han assistit a l’esdeveniment Albert Bramon, el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Octavi Bono, director general de Turisme, expresidents i diputats de la Diputació de Girona, presidents de consells comarcals, alcaldes i regidors, consellers del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, representants d’associacions turístiques i de l’empresariat de la demarcació de Girona, entre d’altres.
 
El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha presidit l’acte iniciant la seva intervenció valorant les xifres de la temporada turística 2019 a la demarcació de Girona i agraint al sector turístic la seva proactivitat en la promoció de les destinacions gironines a l’exterior.

L’empresari del sector hoteler Filippo Rigat i Tortorici, l’associació Petits Grans Hotels de Catalunya i l’associació Cuina Volcànica de la Garrotxa són els guardonats en els premis G! honorífics. Els premis G! de comunicació s’han concedit als treballs publicats i divulgats a la revista National Geographic Traveler, al diari i revista digitals israelians Israel Hayom i Jewish Traveler, al programa nord-americà Bare Feet with Mickela Mallozzi i al blog de viatges Journalist on the Run. I, finalment, el premi en la categoria de recerca i investigació Yvette Barbaza s’ha concedit al projecte de recerca «La cuina de l’arròs a la destinació Costa Brava. Una etnografia gastronòmica i cultural».


Els premis G! de turisme de les comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, arriben a la catorzena edició i reuneixen dues-centes persones, entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic gironí. Es divideixen en tres categories, en què es lliuren guardons honorífics, premis de comunicació i el premi de recerca i investigació turística.

El lliurament dels premis d’aquesta edició tindrà lloc dijous, 13 de febrer, a les 18.30 h, a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. L’acte el presidirà Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. L’esdeveniment és patrocinat per CaixaBank.


Guardonats dels premis G! 2019 de turisme de les comarques gironines

Premis honorífics

XIV Premi G! Josep Pujol i Aulí a la tasca professional per a l’empresari hoteler Filippo Rigat i Tortorici, en reconeixement de la seva trajectòria professional, dedicació, esforç, valors i virtuts en el desenvolupament del turisme a les comarques de Girona i, especialment, per la seva iniciativa i aportació significativa al desenvolupament i la gestió d’hotels i altres infraestructures turístiques a la Costa Brava i al Pirineu de Girona.

XIV Premi G! Xiquet Sabater al projecte empresarial per a Petits Grans Hotels de Catalunya, en reconeixement de l’excel·lent tasca desenvolupada per aquesta marca, creada fa setze anys, en el sector turístic de l’allotjament, amb hotels boutique i de petita dimensió i amb més de noranta establiments adherits, i per haver contribuït a convertir-los en una experiència turística d’èxit.

VIII Premi G! especial Jordi Comas i Matamala per a Cuina Volcànica de la Garrotxa, pel compromís amb el territori, la recuperació i la promoció d’una cuina amb identitat pròpia, i també per la recerca de noves tendències culinàries des de fa vint-i-cinc anys.

V Premi G! especial Juli Soler i Lobo per a Toni Gerez i Dieguez, en reconeixement de la seva tasca personal i professional en el sector de la restauració, així com per la seva vocació de servei, cultura de l’esforç, dedicació i estima per la Costa Brava.


Premis de comunicació turística

XIV Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans impresos, dotat amb 5.000 euros, per al periodista Carlos Sánchez Pereyra, pel reportatge Empordà: el llenguatge del vi català, publicat a la revista National Geographic Traveler en l’edició de Llatinoamèrica, en reconeixement de la qualitat del text i les fotografies i per contribuir a la divulgació i projecció de l’enoturisme de la Costa Brava.

XIV Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals, dotat amb 5.000 euros, per a la ballarina professional i comunicadora Mickela Mallozzi, pel programa Bare Feet with Mickela Mallozzi, «Episodi 303. Girona. Catalunya», emès a través de la cadena PBS als Estats Units, en reconeixement de la qualitat dels continguts, el tema i l’audiència assolida i per haver contribuït a la divulgació i projecció de la cultura, el folklore i les tradicions catalanes.

VIII Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans digitals, dotat amb 3.000 euros, per al periodista Jacob Meir Maor per la publicació dels articles «Girona, una parada important a la història jueva» i «Catalunya a través d’ulls jueus», publicats a Jewish Traveler, i «El llegat jueu a Girona», publicat al diari Israel Hayom, ambdós mitjans en versió digital.


V Premi G! de comunicació de les comarques gironines, en la categoria de mitjans audiovisuals digitals, dotat amb 3.000 euros, per a la bloguera Janet Neweham, per la col·lecció de quatre vídeos inserits en l’apunt (post) «21 things to do in Costa Brava: culture, character and charcuterie», publicats al blog Journalist on the Run, en reconeixement de la qualitat de la imatge i la difusió dels atractius paisatgístics, culturals i gastronòmics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.


Premi de recerca i investigació Yvette Barbaza

X Premi G! de recerca Yvette Barbaza al millor treball de recerca, dotat amb 6.000 euros, per a Sergi Yanes Torrado i Margalida Mulet Pascual, pel seu projecte de recerca «La cuina de l’arròs a la destinació Costa Brava. Una etnografia gastronòmica i cultural», que té com a objectiu principal analitzar quins són i quins han estat els diferents rols de l’ús de l’arròs en relació amb la configuració de la destinació Costa Brava i els seus components gastronòmics i culturals per respondre quines són les implicacions d’aquest producte sobre la imatge, l’oferta, el paisatge i la identitat sociocultural de la Costa Brava.

Els premis G! de les comarques gironines són uns guardons de turisme que el Patronat de Turisme va crear el 2005 amb l’objectiu de reconèixer i premiar la trajectòria i la bona gestió empresarial dels professionals turístics gironins. Alhora, amb els premis de comunicació, també es vol estimular la difusió a l’exterior dels recursos i atractius turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona, i promoure, amb el premi de recerca, el coneixement científic d’aquesta activitat aplicada a les comarques de Girona.


Els premis es podran seguir a Twitter amb l’etiqueta #premisgi.