Notícies

Presentació del projecte Catalonia Open Doors

Foto : Presentació del projecte Catalonia Open Doors

50 famílies de la demarcació obriran les portes de casa seva a persones estrangeres perquè coneguin la realitat del país

Amb la iniciativa es vol explicar l’ànima del país als participants per convertir-los en ambaixadors de Catalunya
 

 
L’acte de presentació del projecte Catalonia Open Doors va tenir lloc ahir dilluns a l’Ajuntament de Girona. Hi van assistir M. Àngels Planas, vicepresidenta de la Diputació de Girona; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; Pat Vila, membre de l’equip de voluntaris de Catalonia Open Doors; Martí Estruch, cap de Comunicació del Diplocat, i Joan Ribas, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona.

Catalonia Open Doors tindrà lloc entre el 23 i el 26 d’abril. Els organitzadors han decidit que la primera edició es dugui a terme a les comarques gironines, on es fa una crida per tal que, durant aquests tres dies, unes 250 famílies de la demarcació acullin ciutadans estrangers a casa seva perquè coneguin de primera mà la realitat catalana.

El projecte és impulsat per Foreign Friends of Catalonia, una associació formada per persones independents i compromeses activament en la defensa del dret a l’autodeterminació. En l’organització i el desenvolupament d’aquesta experiència compten, a més, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Diputació, la Cambra de Comerç i el consorci Diplocat.

L’organització programa múltiples visites guiades i una vetllada amb tots els participants a l'Auditori de Girona, i també s’implicarà en les activitats de Sant Jordi.

Polítics, acadèmics, periodistes, activistes o estudiants de català de països com els Estats Units, el Japó, Rússia, Sud-àfrica o Anglaterra hi participaran. La iniciativa Catalonia Open Doors preveu portar a les comarques gironines unes 250 persones amb una «sensibilitat especial» per Catalunya perquè puguin conèixer el país de primera mà. Pat Vila, membre de l’equip de voluntaris del Catalonia Open Doors, va explicar ahir que la intenció és que l’esdeveniment es dugui a terme cada any, pels volts de Sant Jordi, «que és segurament una de les diades més boniques per mostrar Catalunya al món».

Per la vicepresidenta M. Àngels Planas, la iniciativa Catalonia Open Doors és «una oportunitat d’obrir el nostre país a tot ciutadà d’arreu del món que tingui interès a entendre i aprofundir en la realitat de Catalunya; ens farà més propers i entenedors». I afegeix: «Des de la Diputació de Girona, ens enorgulleix que l’inici d’aquestes portes obertes sigui a les comarques gironines i que es faci partícips els visitants de l’ànima del nostre territori més proper».

El cap de Comunicació de Diplocat, Martí Estruch, va posar en relleu que el projecte permet construir ponts entre Catalunya i la resta del món.

Joan Ribas, un dels vicepresidents de la Cambra de Comerç de Girona, va destacar «l’impacte important que pot suposar aquest projecte per al territori» i va subratllar que «des de la Cambra es farà el possible perquè sigui un èxit».

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va destacar «la feina que fa Foreign Friends of Catalonia per explicar Catalunya al món i donar a conèixer la voluntat de continuar treballant de manera pacífica i democràtica però amb contundència pel dret a l'autodeterminació i la defensa dels drets fonamentals».

Tant les famílies que vulguin obrir les portes de casa seva als visitants com els estrangers que vulguin participar-hi es poden inscriure al projecte a través del web foreignfriends.cat/open-doors.