Notícies

Miquel Noguer intervé en l'acte de presentació de la 100a Volta Ciclista a Catalunya

Foto : Fotògraf: Miquel Millán
En l'edició del centenari, que tindrà lloc del 23 al 29 de març, fins a quatre etapes passaran per les comarques gironines
 
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat aquest dijous a la presentació de la Volta Ciclista a Catalunya, que enguany arriba a la 100a edició. En l'acte, que ha tingut lloc a la seu de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) de Montjuïc, a Barcelona, també hi han assistit la consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó; el secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, Gerard Figueras; el president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubén Peris, i el director general de l'Agència Catalana de Turisme, David Font, entre moltes altres autoritats.
En la seva intervenció, Miquel Noguer ha destacat la importància de mantenir viu durant tants anys un esdeveniment com aquest: «Parlar de la Volta és fer-ho d'un dels grans símbols de l'esport català. Durant tots aquests anys, ha estat capaç de sobreviure gràcies a la seva identificació amb Catalunya, al seu fort arrelament al territori i a la fortalesa de la seva organització. Les institucions, com la Diputació de Girona, hi hem volgut posar el nostre gra de sorra, donant-hi suport econòmic, conscients que la prova ha esdevingut, cada cop més, un aparador internacional per projectar la imatge del país i dels seus municipis cap a l'exterior i promocionar-los turísticament».
Aquesta edició del centenari tindrà lloc del 23 al 29 de març i tornarà a tenir una participació internacional de luxe. De les set etapes programades, quatre passaran per les carreteres de les comarques gironines. En l'etapa inaugural, del 23 de març, amb sortida i arribada a Calella, el pilot passarà per localitats com Blanes, Tossa de Mar, Vidreres, Santa Coloma de Farners o Sant Hilari Sacalm. L'endemà, en la segona etapa, es farà una contrarellotge individual, amb sortida i arribada a Banyoles, de 21 quilòmetres, amb un recorregut exclusiu pel Pla de l'Estany. En la tercera etapa, del dia 25, la Volta sortirà del Canal Olímpic de Catalunya, a Castelldefels, i acabarà a l'estació d'esquí de Vallter 2000, a Setcases, després d'haver passat en el tram final per Ripoll i Camprodon. L'última etapa que transcorrerà per territori gironí serà la quarta, el dia 26. Sortirà de Ripoll i passarà per Ribes de Freser, el port de Toses i Alp, abans d'enfilar el camí cap a Port Ainé (Pallars Sobirà), on estarà situada l'arribada. La prova acabarà el diumenge 29 a Barcelona. 
La Volta Ciclista a Catalunya, que es va començar a disputar el 1911, és la tercera prova per etapes més antiga del món, només superada pel Tour de França (1903) i el Giro d'Itàlia (1909).