Notícies

La musica festiva i les bandes consolidades, principals novetats de la vuitena edició del festival Strenes

Foto : La musica festiva i les bandes consolidades, principals novetats de la vuitena edició del festival Strenes

La presentació de la vuitena edició del festival Strenes va tenir lloc divendres al matí a la sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona. Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona, va participar en aquest acte juntament amb Carles Ribas,  tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut de l’Ajuntament de Girona, i Xavi Pascual, director del festival Strenes.

Del 28 de març al 3 de maig, la ciutat de Girona acollirà l’edició 2020 d’aquest festival de música que sota el lema «On tot comença» dona el tret de sortida a la temporada musical amb una programació que es presenta com la més valenta i ambiciosa de totes les edicions que s’han dut a terme. Durant més d’un mes la ciutat es convertirà en l’epicentre de les estrenes d’un gran nombre de músics internacionals, estatals i nacionals, que escullen la ciutat per presentar-hi els seus nous treballs discogràfics.

Enguany, es duran a terme més de trenta actuacions d’artistes de gran renom, com és el cas de Fangoria, La Casa Azul, Glaucs (celebrarà 25 anys sobre els escenaris), Sopa de Cabra, Blaumut, Suu o Lori Goldston & The Buzz Lovers (retran homenatge al grup Nirvana), entre molts d’altres, que actuaran en espais i escenaris emblemàtics de la ciutat.

Strenes es consolida i esdevé un dels principals festivals de música del país. Ha passat dels 9.000 assistents de la primera edició als 35.500 de l’última. Tan sols en l’edició 2019, l’assistència de públic ha augmentat gairebé un 20 % respecte de l’edició anterior, el 2018.

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va destacar que «la popularitat del festival ha anat augmentant i ja ha passat dels 35.5000 assistents. L’evolució apoteòsica i imparable segur que continuarà en les properes edicions». La institució aposta fermament pels esdeveniments culturals que dinamitzen el territori a la vegada que el promocionen com a aparador d’estrenes musicals.

Com a novetat, en aquesta edició 2020 s’han creat dos espais escènics dins el festival que responen a dos conceptes diferents: La Xefla de Strenes, que acull els grups de música festiva, que enguany seran Oques Grasses, Gertrudis i Koers, i Strenes Delicatessen, que proposa una «programació exquisida», que inclourà concerts de bandes consolidades de l’escena del pop indie català com Mi Capitán o Mazoni, entre d’altres.

En aquesta edició, l’avançament de la programació del festival, que s’ha presentat al desembre, ha registrat un alt volum de vendes. S’han venut més de 6.000 entrades, i s’han exhaurit les dels concerts de Sopa de Cabra, Miki Núñez, Blaumut i La Casa Azul.

El 28 de març tindrà lloc el tradicional concert inaugural al terrat de l’oficina de turisme del pont de Pedra amb un concert molt especial les dades del qual s’aniran revelant, mitjançant pistes, durant les pròximes setmanes.