Notícies

La Càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la UdG apadrina el monòlit 50 anys del Diari d’Anna Frank

Foto : Fotos: Miquel Millan

Els Amics de la UNESCO de Girona han commemorat, aquest dilluns 27 de gener, el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, amb l’apadrinament de l’escultura 50 anys del Diari d’Anna Frank per part de la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la Universitat de Girona.

El monòlit, dedicat a la figura d’Anne Frank en el 50è aniversari de la publicació del seu Diari —avui en dia convertit en símbol i homenatge a totes les víctimes del racisme i la xenofòbia—, es va col·locar l’any de l’efemèride (1998) als jardins del Doctor Figueras de Girona.

La peça és obra del dissenyador Xavier Roqueta, de l’Oficina de Difusió de la Diputació de Girona, institució de la qual és patrimoni aquesta obra d’art.

L’apadrinament d’aquest monòlit per part de la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la UdG forma part del projecte «Apadrinem escultures» de l’associació Amics de la UNESCO de Girona, adreçat al món educatiu en particular i a la ciutadania en general.

El seu objectiu és fomentar l’apropament al parc escultòric de les poblacions per tal de poder-lo conèixer, aprendre a estimar-lo i valorar-lo i ajudar a tenir-ne cura.

«Apadrinem escultures» convida a fer una mirada a l’entorn més immediat (el barri, el poble, la vila, la ciutat), amb la finalitat de descobrir-hi les seves escultures. I al mateix temps pretén ser un primer pas cap a la descoberta dels espais naturals, els béns culturals i arquitectònics, el patrimoni immaterial i tot el que forma part del patrimoni de la humanitat.

L’apadrinament compromet la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la UdG a fer difusió de l’escultura d’Anna Frank, de l’escultor Xavier Roqueta, emfasitzant el missatge en valors que inclou: fomentar-ne el coneixement i la seva valoració i vetllar pel seu bon estat.

Des que va començar el curs 2001-2002, han tingut lloc 34 actes d’apadrinament de diverses escultures a la ciutat de Girona. D’altres apadrinaments han estat a Sarrià de Ter, Olot, Salt, Sant Julià de Ramis i Santa Coloma de Farners i els han portat a terme centres educatius i altres entitats.

A l’acte d’apadrinament hi han participat Quim Salvi, rector de la Universitat de Girona; Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Núria Pi, regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona; M. Dolors Reig, presidenta d’Amics de la UNESCO de Girona; M. Rosa Tarradellas, directora de la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la Universitat de Girona, i Xavier Roqueta, autor de l’escultura i creatiu de l’Oficina de Difusió de la Diputació de Girona.

Durant l’acte, han llegit textos del Diari Ariadna Pallarès i Rita Ruiz, alumnes de segon d’ESO de l’Institut J. Vicens Vives, i Lluís Lucero i Mariona Ventura, de l’associació Amics de la UNESCO de Girona.