Notícies

El Conservatori de Girona inaugura la Temporada de Concerts 2019-2020

Foto : El Conservatori de Girona inaugura la Temporada de Concerts 2019-2020

 

El vicepresident Piñeira assisteix a la presentació de la temporada i al concert inaugural, que porta per títol Olé

Fins al mes de juny tindran lloc deu concerts, tots a l’Auditori Viader, excepte el del 22 de maig, que serà a la catedral de Girona

 

Aquest dijous s’ha presentat la nova Temporada de Concerts del Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, amb la presència del vicepresident i diputat de Cultura, Albert Piñeira.

Des de fa tretze anys (temporada 2007-2008) el Conservatori de Música Isaac Albéniz presenta la Temporada de Concerts.

Aquest curs, el cicle de concerts s’inicia el 16 de gener i finalitza el 17 de juny, amb un espectacle basat en bandes sonores de pel·lícules. L’objectiu és presentar al gran públic una mostra dels diferents instruments que s’imparteixen al Conservatori i, alhora, donar a conèixer el talent del professorat del centre.

Alumnes i públic en general perceben una altra faceta del personal docent: la de concertista. Els concerts són una manera de posar damunt l’escenari el que el professorat transmet a l’alumnat al llarg de l’any. Tots els concerts són interpretats per professors i professores del centre, en alguns casos també acompanyats de professionals externs.

Així mateix, els concerts faciliten que el professorat del centre col·labori conjuntament en un mateix projecte, en un àmbit fora de l’acadèmic, però amb el mateix objectiu, que és dedicar-se a la música i mostrar-la al gran públic.

El cicle d’enguany consta de deu concerts molt variats: des dels concerts de música tradicional (com el de cobla), fins als concerts de corda i vent, i també el cant. Per tant, inclou totes les especialitats dels departaments del centre: el piano, l’orgue, el violí, la viola, el violoncel, l’arpa, la percussió, la flauta travessera, el clarinet. En el concert inaugural del 16 de gener, també escoltarem les castanyoles, tot i que són un instrument que no s’ensenya al Conservatori. D’aquí que aquest primer concert porti per títol Olé.

Els concerts, que són d’entrada lliure, tindran lloc majoritàriament a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura, tot i que, donades les característiques d’alguns espectacles, també n’hi ha de programats en altres espais. Aquest és el cas de L’orgue majestuós, elaborat a l’entorn del Concert per a orgue, orquestra de corda i timbales de Francis Poulenc, que tindrà lloc a la catedral de Girona el 22 de maig. En aquest cas, el professorat del centre actuarà juntament amb la Camerata dels Pirineus, formada el 2015 per joves músics.

El vicepresident Albert Piñeira ha assenyalat en la presentació que «el Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona és un referent cultural totalment integrat al territori de les comarques gironines i a la seva dinàmica artística i cultural». I ha afegit: «Avui, més que mai, les institucions hem de donar suport a la música, sempre lligada a l’esperit de treball, de formació i de divulgació amb què es treballa al Conservatori».