Notícies

La Diputació de Girona participa en el tret de sortida d’Escenaris 2020

Foto : La Diputació de Girona participa en el tret de sortida d’Escenaris 2020

Aquest matí, al Teatre de Bescanó, ha tingut lloc la presentació de l’edició 2020 del cicle de teatre Escenaris. En l’acte hi han intervingut Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Àdam Bertran, conseller comarcal de Cultura del Consell Comarcal del Gironès; Xavier Vinyoles, alcalde de Bescanó, i Ramon Batlle, tècnic cultural del Consell Comarcal del Gironès.

Enguany, Escenaris arriba a la setzena edició augmentant el nombre de municipis participants fins a 19, que representen «més del 70 % de les poblacions de la comarca del Gironès», ha puntualitzat el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

La implicació de més de dos terços dels ajuntaments del territori en aquest projecte cultural és un reflex de la labor conjunta entre aquests municipis mitjançant la seva coordinació cultural intermunicipal, programació conjunta i unificació de la difusió. El vicepresident ha volgut definir-ho amb el lema «Junts podem arribar molt més lluny que si anem sols».

Aquest increment també facilita la difusió del teatre professional gironí entre la ciutadania del Gironès, especialment als habitants dels pobles que, per la seva dimensió, hi tenen un accés més difícil. I, finalment, fomenta la itinerància del públic per les poblacions de gran part de la comarca, i afavoreix, d’aquesta manera, que siguin conegudes.

La setzena edició d’Escenaris, que es durà a terme des del 17 de gener fins al 28 de juny del 2020, té com a novetat la difusió, mitjançant un programa de mà i la web del projecte, de la informació sobre l’accessibilitat de cada un dels espectacles. El vicepresident ha volgut remarcar que «aquest és un aspecte que des de l’Àrea de Cultura de la Diputació també estem treballant i hi hem posat molt èmfasi». A més, ha assenyalat que des de les institucions «hem de fer un esforç suplementari perquè les persones amb diversitat funcional puguin accedir a la cultura».

Un altre dels elements a destacar és l’homenatge que es fa en aquesta edició a Cristina Cervià, una de les figures més emblemàtiques del teatre gironí, amb la portada del programa de mà d’aquesta edició, en què es pot veure un fragment del text de Nit de reis, de William Shakespeare, amb les anotacions de l’actriu. Aquesta va ser la primera obra en què Cristina Cervià va actuar, amb El Talleret de Salt, l’any 1990, interpretant el personatge d’Olívia.

Enguany, les representacions es continuen organitzant en 6 apartats diferents: Grans Escenaris, Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Escenaris de Circ i Escenaris de Dansa. A més, entre els programadors del cicle de teatre hi trobem des dels teatres de Girona, que enguany congreguen el 38 % del total de representacions, fins a municipis de dos-cents habitants. En concret, Escenaris 2020 serà present als municipis següents: Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell i Vilablareix. I enguany, també, a Medinyà, Sant Joan de Mollet i Sarrià de Ter.