Notícies

Miquel Noguer es reuneix amb el Consell d’Alcaldies del Baix Empordà

Foto : Miquel Noguer es reuneix amb el Consell d’Alcaldies del Baix Empordà

• La trobada entre el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, i els representants del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Empordà,  s’ha centrat en conèixer les necessitats del territori així com els principals temes que preocupen als habitants de la comarca.

• Durant la reunió s’ha presentat la nova marca «Empordà» que vol representar l’Alt Empordà i el Baix Empordà com un territori caracteritzat per tenir una entitat comuna, pròpia i diferenciada.

Aquest divendres, a la sala de plens de la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà, ha tingut lloc una trobada entre el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, i gran part dels representants municipis que conformen el Consell d’Alcaldies del Baix Empordà.

En la seva intervenció, Miquel Noguer ha reiterat que la raó de ser de la Diputació és acompanyar els ens locals de les comarques gironines i donar suport als alcaldes i alcaldesses per millorar el benestar i el progrés dels seus municipis. En aquest sentit, ha destacat l’aportació de la corporació als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, i els projectes de la Diputació i el seu grup institucional per a aquest mandat en àmbits diversos  com ara l’habitatge social, el medi ambient, les infraestructures, els serveis socials, la salut pública i l’esport. El president de la Diputació també ha fet referència a la situació política actual i a la influència que té en l’àmbit local.
El president de la Diputació ha aprofitat l’ocasió per signar el llibre d’honor del Consell Comarcal.

La nova marca Empordà
Per la seva part, el Consell Comarcal del Baix Empordà, per mitjà de Joan Loureiro, ha presentat la marca Empordà, que representa l’Alt Empordà i el Baix Empordà com un territori amb caràcter propi. Segons afirma Loureiro, «neix per potenciar els valors identitaris del nostre territori, per unir i intensificar esforços i per treballar conjuntament».
L’objectiu principal del naixement d’aquesta marca resideix a contribuir a la difusió de la identitat i els valors de l’Empordà de manera col·lectiva amb tots els agents socials del territori.

Aquesta identitat es construeix a partir d’un paisatge comú i ple de contrastos, una gastronomia fomentada en la qualitat i en la dicotomia entre tradició i innovació, un patrimoni històric i cultural ampli i ric, un comerç englobat per l’artesania i la modernitat i una terra marcada pel progrés i el desenvolupament amb un important potencial logístic com a territori fronterer.
Es tracta d’una marca oberta on poden adherir-se totes les entitats, associacions, empreses o organitzacions que desenvolupen la seva activitat a les comarques de l’Alt Empordà o del Baix Empordà, i és representativa del territori i impulsora de la seva identitat, la cultura, els productes autòctons i els espais naturals.
A més, la ciutadania pot col·laborar en la seva difusió a través de les xarxes socials amb la campanya #josocempordà. Els empordanesos poden realitzar publicacions sobre el seu territori i sobre tot allò que els faci sentir orgullosos de la seva terra.
El president del Consell Comarcal va demanar la implicació dels ajuntaments per al desplegament de la marca a partir d’aquest nou any.
 

El Consell d’Alcaldies del Baix Empordà
El Consell d’Alcaldies, que integren els alcaldes i alcaldesses de la comarca i que és convocat pel president del Consell Comarcal, informa de propostes que són d’interès per als municipis.
 
La composició del Consell d’Alcaldies és la següent:
Joan Hostenc, alcalde d’Albons; Maria Teresa Selva, alcaldessa de Begur; Cecilia Barnosell, alcaldessa de Bellcaire d’Empordà; Enric Marquès, alcalde de la Bisbal d’Empordà; Miquel Bell-lloch, alcalde de Calonge; Maurici Jiménez, alcalde de Castell-Platja d’Aro; Joan Manel López, alcalde de Colomers; Raül Yruela, alcalde de Corçà; Daniel Encinas, alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní; Josep Oliveras, alcalde de Foixà; Salvador Coll, alcalde de Fontanilles; Josep Sala, alcalde de Forallac; Josep Gibert, alcalde de Garrigoles; Jaume Fontdevila, alcalde de Gualta; Núria Berga, alcaldessa de Jafre; Vanessa Peiró, alcaldessa de Mont-ras; Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell; Lluís Puig, alcalde de Palamós; Joan Sabrià, alcalde de Palau-sator; Carles Pi, alcalde de Pals; Joaquim Sabrià, alcalde de Parlavà; Oriol Balliu, alcalde de la Pera; Maria Pilar Pagès, alcaldessa de Regencós; Daniel Serrano, alcalde de Rupià; Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols; Maria Lourdes Fuentes, alcaldessa de Santa Cristina d’Aro; Glòria Marull, alcaldessa de Serra de Daró; Maria Dolors Guària, alcaldessa de la Tallada d’Empordà; Josep Maria Ros, alcalde de Torrent; Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí; Josep López, alcalde d’Ullà; Josep Miquel Gatius, alcalde d’Ullastret; Maria Gràcia Serrats, alcaldessa d’Ultramort; Rufino Guirado, alcalde de Vall-llobrega; Ignasi Sabater, alcalde de Verges, i Pere Pulido, alcalde de Vilopriu. El Consell d’Alcaldies és presidit per Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà.