Notícies

Inauguració del nou edifici de l’Àrea de Seguretat i Via Pública de Maçanet de la Selva

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en l’acte d’aquest matí i ha descobert una placa commemorativa juntament amb l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila

L’espai, ubicat al polígon industrial de Puigtió, servirà de magatzem per a la brigada d’obres i també s’hi instal·laran els vigilants municipals, que estan en procés de conversió a policia local

 

L’Àrea de Seguretat i Via Pública de Maçanet de la Selva ha inaugurat aquest matí el seu nou edifici al polígon industrial de Puigtió. L’acte institucional, que ha consistit en una visita a la instal·lació i el descobriment d’una placa commemorativa, ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; de l’alcaldessa del municipi, Natàlia Figueras; del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila; del director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, entre altres autoritats. El conseller d’Interior, Miquel Buch, només ha pogut participar en la primera part de l’acte, a les dependències de l’Ajuntament.

El nou edifici consta de tres plantes, amb un gran magatzem per a la brigada d’obres, espais de treball i d’oficines i vestidors. També s’hi ubicaran els vigilants municipals, que es troben en procés progressiu de conversió a policia local per poder adquirir més competències i donar resposta a les situacions de seguretat i mobilitat que requereix en l’actualitat Maçanet de la Selva. En aquest primer trimestre de 2020, ja es dotarà la nova policia local d’una estructura inicial amb dos agents, que s’ampliaran a quatre abans d’acabar l’any. L’objectiu de compartir l’espai és que aquests dos serveis municipals que tenen relació amb la ciutadania a peu de carrer treballin molt coordinats i guanyin en eficiència. «El de la seguretat és un aspecte essencial, no només a Maçanet de la Selva sinó també a tots els municipis. Estem convençuts que aquest model de cohabitació repercutirà en una millora en aquest sentit», ha destacat Miquel Noguer, que ha recalcat el paper de la Diputació en aquest tipus d’actuacions: «La nostra vocació és estar a prop dels municipis de les comarques gironines i donar-los suport i col·laborar-hi per poder fer realitat projectes com aquest». La Diputació ha contribuït amb 66.000 euros en el finançament d’aquest edifici, que ha tingut un cost d’uns 600.000 euros. 

En el nou edifici de l’Àrea de Seguretat i Via Pública de Maçanet de la Selva també s’hi ubicaran el servei de Protecció Civil i el de neteja, que properament s’adjudicarà. També s’hi durà a terme l’atenció a la ciutadania quan l’Ajuntament estigui tancat.