Notícies

El VII Seminari de XALOC clou amb una jornada dedicada a l’assessorament en la presa de decisions locals

Foto : El VII Seminari de XALOC clou amb una jornada dedicada a l’assessorament en la presa de decisions locals

El VII Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local, que imparteix anualment la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC), ha finalitzat aquest matí amb una sessió dedicada a l’assessorament en la presa de decisions locals.


Aquesta vuitena sessió del seminari, que ha tingut lloc de nou a l’Hotel Carlemany de Girona, ha comptat amb la presentació del diputat delegat i president de XALOC, Jordi Camps. Durant la seva intervenció, Jordi Camps ha assenyalat que els gestors municipals, tècnics i polítics, «han de disposar d’eines de suport que els ajudin» en la presa de decisions per poder «definir accions tant en l’àmbit econòmic i financer com en la vessant jurídica».


La jornada d’avui ha tingut per objecte orientar les administracions sobre els diferents tipus d’assessorament i l’examen de les diferents tipologies, principalment l’assessorament legal perceptiu inherent a les funcions reservades pel marc legal. L’actuació municipal té un impacte directe en el benestar de la ciutadania. Aquesta proximitat als ciutadans, afegida a l’evolució continua de la demanda de serveis municipals, origina noves necessitats que els governs locals han d’anar satisfent des d’una perspectiva eminentment jurídica, econòmica i financera. Per aquest motiu la presa de decisions esdevé un dels eixos fonamentals de la gestió municipal i requereix assessorament.


Jordi Camps ha aprofitat l’ocasió per fer balanç d’aquest VII Seminari i ha assenyalat que «ha estat un reflex d’un model d’acció formativa plenament consolidat» en les comarques gironines i que, alhora, mostra el «compromís que té XALOC cap als serveis de perfeccionament i formació contínua».


L’acte també ha comptat amb la presència de Javier Requejo, interventor de l’Ajuntament de Tarragonat que ha impartit una ponència relacionada amb l’assessorament en la presa de decisions locals. Sota el títol «L’assessorament econòmic en la presa de decisions locals», Javier Requejo ha exposat el tema des d’una perspectiva econòmica.


El VII Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local de XALOC 2019, que s’ha adreçat a secretaris, interventors i tècnics de les administracions locals, ha tingut per objectiu analitzar temes d’actualització jurídica, fent un èmfasi especial en les darreres modificacions. D’aquesta manera, les administracions municipals han rebut formació contínua actualitzada dels temes que més afecten l’àmbit local.


Els seminaris d’actualització jurídica i dret local són un referent en formació per als treballadors municipals de la demarcació de Girona. Les jornades es fan en col·laboració amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) i formen part del Pla de Formació de XALOC del 2019.