Notícies

La sisena edició del Gran Circ de Nadal de Girona traslladarà l’espectador a l’Àsia

Foto : La sisena edici&oacute; del Gran Circ de Nadal de Girona traslladar&agrave; l&rsquo;espectador a l&rsquo;&Agrave;sia<

El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, i el president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, n’han fet la presentació avui

Es faran deu representacions de l’espectacle FantÀsia entre els dies 25 i 29 de desembre al pavelló de Fontajau de Girona i, de moment, ja s’han venut 12.000 entrades

 

El Gran Circ de Nadal torna a Girona amb un nou espectacle, titulat FantÀsia, que unirà l’encís del Nadal, el circ de qualitat i l’exotisme de l’Àsia. Serà la seva sisena edició, fet que el consolida com una de les cites imprescindibles durant les festes nadalenques a la ciutat. L’acte de presentació de la programació ha tingut lloc aquesta tarda a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona i ha comptat amb la presència d’Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació; Glòria Plana, quarta tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, i Genís Matabosch, president de Circus Arts Foundation. 

Amb la garantia de Circus Arts Foundation, productora de l’avalat Festival Internacional del Circ Elefant d’Or, petits i grans tindran l’oportunitat de gaudir dels principals talents de l’acrobàcia en un espectacle que tindrà lloc al pavelló de Fontajau, reconvertit en un circ del 25 al 29 de desembre. En total, es faran deu representacions per a un aforament de 2.400 seients per funció.

La producció, concebuda especialment per a l’ocasió, batrà enguany el seu rècord d’artistes participants, fins a 43, procedents de la Xina, el Vietnam i Xile. Es farà un homenatge a la mil·lenària tradició acrobàtica xinesa a través de la participació de les prestigioses companyies de les ciutats de Taishan i Hunan. Entre les dues, oferiran números grupals d’acrobàcia en bicicleta, malabars de barrets, saltadors de cercles, diàbolo i antipodisme, números solistes de rola rola i un duo a les teles aèries. Completaran l’espectacle les atraccions convidades de Thu Hien, de funambulisme (el Vietnam), i els pallassos de Los Calugas (Xile), i, com a novetat, també es comptarà amb l’acompanyament musical en directe d’una orquestra formada per vuit músics dirigits per Pierre Pichaud.  «Més que el repte organitzatiu, hi ha l’artístic. Apostem per la qualitat des del principi i el públic s’està acostumant a un nivell de circ molt alt. Tots, tant els espectadors com nosaltres mateixos, cada dia som més exigents», ha destacat Genís Matabosch. 

El Gran Circ de Nadal és l’espectacle que anualment reuneix més espectadors a les comarques gironines. Entre 17.000 i 21.000, depenent de l’edició. «El Circ de Nadal és garantia d’èxit, com s’ha demostrat en els anys anteriors. Estem convençuts que ens tornaran a sorprendre amb un espectacle inèdit, dissenyat exclusivament per a la ciutat de Girona, i que ens transportarà enguany a l'Àsia», ha ressaltat Albert Piñeira. Per la seva part, Glòria Plana ha subratllat: “Des de l’Ajuntament tenim la voluntat de potenciar la ciutat com a pol d’atracció d’activitats per Nadal, i està clar que el Circ de Nadal és un dels esdeveniments més populars d’aquestes dates. Per això, volem donar les gràcies a Circus Arts Foundation per l’aposta decidida i la passió que posa a fer el circ a la nostra ciutat».

Les entrades, amb preus a partir de deu euros, ja es poden adquirir a través del lloc web www.circnadalgirona.com, a la taquilla del Teatre Municipal de Girona (de dimarts a divendres, de 13 h a 17 h) i a la taquilla de Fontajau a partir del divendres 20 de desembre. A dia d’avui, ja s’han venut 12.000 entrades. L’organització torna a destinar aquest any 300 invitacions a persones amb pocs recursos a través de Rotary Club, Càritas Diocesana i Serveis Socials de l’Ajuntament de Girona. Les funcions tindran lloc els dies 25 de desembre (18.30 h), 26 de desembre (11 h i 18.30 h), 27 de desembre (16.30 h i 19.30 h), 28 de desembre (12 h, 16.30 h i 19.30 h) i 29 de desembre (11.30 h i 17 h).