Notícies

Inauguració de les obres de remodelació de l'Ajuntament de la Tallada d'Empordà

Foto : Fotògraf: Pere Duran

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcaldessa de la Tallada d'Empordà, Maria Dolors Guàrdia, i el director dels Serveis Territorials del Departament de la Presidència a Girona, Raül Morales, descobreixen una placa commemorativa

Les actuacions han consistit en la instal·lació d'un ascensor i l'adaptació de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà a la planta baixa de l'edifici

 

La plaça de l'U d'Octubre del 2017 ha estat escenari aquest dissabte de l'acte institucional d'inauguració de les obres de remodelació de l'Ajuntament de la Tallada d'Empordà, amb la presència de Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Maria Dolors Guàrdia, alcaldessa de la Tallada d'Empordà; Raül Morales, director dels Serveis Territorials del Departament de la Presidència a Girona; Joan Manel Loureiro, president del Consell comarcal del Baix Empordà, i Antoni Fernández, primer tinent d'alcalde de la Tallada d'Empordà.

Les obres han consistit en la instal·lació d'un ascensor i l'adaptació de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà a la planta baixa, amb l'adequació de les portes i la redistribució de l'espai, per adaptar-les a la normativa vigent i fer-les accessibles a aquelles persones que presenten algun tipus de discapacitat física. És la intervenció més important que s'ha realitzat a les dependències municipals des dels anys vuitanta. El cost total d'aquest projecte ha estat de 74.569,85 euros, dels quals la Diputació de Girona n'ha finançat 38.000, el 50,9%. Abans dels parlaments, s'ha descobert una placa commemorativa. 

«Tots som conscients de la importància de la promoció de l'accessibilitat com a instrument per fer efectiu el principi d'igualtat dels ciutadans sobre supressió de barreres arquitectòniques. I amb aquesta actuació, es facilita que les persones amb discapacitat millorin la seva autonomia i incrementin la seva participació en la vida diària i social del municipi. Per això, des de la Diputació de Girona, ens hem implicat amb tanta fermesa des del primer dia en el finançament d'aquest projecte», ha ressaltat Miquel Noguer. Per la seva part, Maria Dolors Guàrdia ha destacat que «la millora de les dependències municipals, a més del que ha destacat el senyor Noguer, ens permet actualitzar els sistemes informàtics i, d'aquesta manera, donar resposta als requeriments actuals en administració electrònica i, sobretot, poder atendre millor i oferir un millor servei als nostres veïns i veïnes».

Abans de l'acte, el president de la Diputació de Girona ha signat al despatx de l'Alcaldia en el llibre d'honor de l'Ajuntament de la Tallada d'Empordà.