Notícies

El cicle expositiu de Les Bernardes 2020 continua oferint una perspectiva des de la perifèria

Foto : El cicle expositiu de Les Bernardes 2020 continua oferint una perspectiva des de la perifèria

Aquesta tarda, a l’Hotel Nord 1901 de Girona, ha tingut lloc la presentació del cicle expositiu anual de Les Bernardes per al proper any 2020. A l’acte hi ha participat el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, conjuntament amb Adam Bertran, conseller de l’Àrea de Cultura i Turisme del Consell Comarcal del Gironès; Robert Fàbregas, director de Les Bernardes de Salt, i les comissàries d’exposicions.

El cicle expositiu per al 2020 parteix del títol «Perspectives des de la perifèria». Aquest concepte de perifèria reprèn la idea dels «marges» com a agent creatiu i transformador, que ja ha estat present en cicles d’anys anteriors.

Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona, ha volgut remarcar que aquesta idea de perifèria «presenta l’art com alguna cosa més que una impressió visual: l’art com a element trencador, que pretén modificar la societat a través de la reflexió que provoca individualment». Així mateix, el vicepresident ha destacat que des de la Diputació «cooperem amb els principals agents i iniciatives culturals del territori» i ha afegit que «és important donar suport a iniciatives com aquesta» que fomenten i dinamitzen «la cultura artística i de qualitat i l’apropen als ciutadans».

Aquesta nova edició es centrarà en cinc grans blocs, que s’iniciaran el 10 de gener del 2020 i finalitzaran el 29 de gener del 2021. Així mateix, cada un d’ells girarà entorn d’un tema en concret: «Rostres de frontera» (gener-febrer), «Esbossos minerals» (març, abril i maig), «Casualitats inexistents» (juny-juliol) i «Els marges de Les Bernardes» (setembre-octubre i novembre-gener 2021).

«Perspectives des de la perifèria» mostrarà obres d’art d’artistes consagrats internacionalment (Picasso, Warhol o Balthus) combinats amb obres d’artistes contemporanis tant locals com provinents del País Basc, Múrcia, Itàlia i França. L’objectiu és mostrar com les obres d’aquests artistes internacionals són encara contemporànies i com l’exploració dels seus discursos és encara vigent.