Notícies

La setena sessió del VII Seminari de XALOC tracta la responsabilitat i la incompatibilitat en l’àmbit de la funció pública

Foto : La setena sessió del VII Seminari de XALOC tracta la responsabilitat i la incompatibilitat en l’à

La setena sessió del VII Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local, que imparteix anualment la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC), ha tingut lloc aquest matí a l’Hotel Carlemany de Girona.

La jornada d’avui ha tractat sobre la responsabilitat i incompatibilitat en l’àmbit de la funció pública. L’objectiu de la jornada ha estat orientar les administracions sobre la responsabilitat objectiva de l’Administració i la responsabilitat subjectiva per part dels funcionaris i autoritats. També s’han tractat les incompatibilitats administratives i com evitar-les, i s’han presentat eines per generar un espai de debat i anàlisi de la problemàtica que poden generar.

La presentació d’aquesta setena sessió ha anat a càrrec del diputat delegat i president de XALOC, Jordi Camps. Durant la seva intervenció, Jordi Camps ha fet incís en la importància de la imparcialitat, independència i objectivitat per al bon funcionament de les administracions públiques. També ha destacat que la principal causa d’incompatibilitat és  el desconeixement de la normativa per part de responsables polítics i funcionaris.  

A continuació s’han dut a terme dues ponències. La primera, a càrrec de Marta Garcia, professora de dret administratiu a la Universitat de la Corunya, amb el títol «De la responsabilitat objectiva de l’Administració a la responsabilitat subjectiva dels seus funcionaris i autoritats».

La segona ponència, titulada «Les incompatibilitats de les autoritats i personal dels ens locals», ha estat impartida per Assumpta Palau, advocada a la Generalitat de Girona.

La sessió d’avui ha estat la penúltima d’aquest VII Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local de XALOC 2019.  La sessió següent, prevista per al pròxim 20 de desembre, tractarà l’assessorament en la presa de decisions locals i tancarà l’edició d’enguany.  

El seminari, que està adreçat a secretaris, interventors i tècnics de les administracions locals, té l’objectiu d’analitzar temes d’actualització jurídica, fent un especial èmfasi en les darreres modificacions. D’aquesta manera, les administracions municipals reben formació contínua actualitzada dels temes que més afecten l’àmbit local. Les jornades tenen una mitjana de vuitanta-cinc assistents.

El Seminari d’Actualització Jurídica i Dret Local està esdevenint un referent en formació per als treballadors municipals de la demarcació de Girona.  Les jornades es fan en col·laboració amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) i formen part del Pla de Formació de XALOC del 2019.