Notícies

Es presenta el festival MOT 2020

Foto : Es presenta el festival MOT 2020

Aquest matí, a l’Ajuntament d’Olot, ha tingut lloc la presentació de la setena edició del festival de divulgació literària MOT, que es durà a terme del 26 de març al 4 d’abril del proper any 2020 a les ciutats de Girona i Olot. En l’acte hi han participat Anna Barnadas, diputada de la Diputació de Girona; Pep Berga, alcalde d’Olot; Carme Renedo, directora dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Carles Ribas, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona; Oriol Ponsatí-Murlà, director de les Institucions de les Lletres Catalanes; Judit Badia, directora del MOT a Olot, i Glòria Bosch, historiadora de l’art i comissària del MOT 2020.

L’objectiu principal d’aquest festival anual de primavera d’abast nacional és acostar els escriptors al públic. Anna Barnadas ha dit que aquest és un «objectiu que comparteix la Diputació de Girona, la qual treballa amb els ajuntaments perquè puguin donar els millors serveis als ciutadans». A més, ha volgut destacar que «des de la Diputació de Girona continuarem apostant per aquest projecte, tal com hem fet des dels seus inicis, l’any 2014» i ha afegit que «protegir, conservar i difondre el patrimoni cultural gironí (entre el qual hi ha el patrimoni literari) és un dels nostres objectius».

L’edició 2020 girarà entorn del lema «Crear. Un collage que creix amb les paraules». A partir d’aquesta frase el festival es centrarà en el procés de creació interdisciplinària, que acaba per integrar-se en l’escriptura a través d’un gran collage que creix amb les paraules. A més, es tindrà en compte com cada el lector, a partir de les seves experiències vitals, crea un imaginari particular i únic en cadascuna de les seves lectures.

La programació del festival continuarà basant-se en converses literàries realitzades entre autors i especialistes (periodistes, editors, traductors, historiadors, entre d’altres). De moment, el festival compta amb la confirmació de participació de Manuel Baixauli (Suècia), Tracy Chevalier (EUA), Heather Rose (Austràlia) i Rodrigo Fresán (l’Argentina), en l’àmbit internacional, i d’Alicia Kopf (Girona), Jordi Lara (Vic), Irene Solà (Malla) i Perejaume (Sant Pol de Mar), en l’entorn més proper.

A més, sota el paraigua del +MOT, en el festival col·laboraran una vintena d’entitats i associacions, tant d’Olot com de Girona, que oferiran activitats paral·leles al programa central del MOT.

El MOT està organitzat per l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament d’Olot amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.