Notícies

Jornada de formació: «La planificació de l’habitatge i l’augment del parc destinat a polítiques socials»

Foto : Jornada de formació: «La planificació de l’habitatge i l’augment del parc destinat a

Aquest matí ha tingut lloc la jornada de formació sobre la planificació de l’habitatge i l’augment del parc destinat a polítiques socials, organitzada pel Departament d’Habitatge de l’Àrea de Cooperació Local de la Diputació de Girona. Ha obert la jornada el diputat delegat d’Habitatge, Joaquim Ayats.
La jornada està orientada al personal tècnic i administratiu, als càrrecs electes dels ajuntaments i consells comarcals i a les entitats de les comarques gironines que treballin en l’àmbit de l’habitatge.


Aquesta formació mostra que les necessitats d’habitatge són àmplies i diverses, fet que provoca que els ens locals hagin d’aportar solucions diversificades amb òptiques pluridisciplinàries i pluridepartamentals: habitatges, serveis socials, urbanisme, secretaria, patrimoni, etc.


Els ponents han tractat sobre com es pot arribar a planificar en relació amb les necessitats dels diferents municipis i quina informació tenen a l’abast per tal d’analitzar-les.
L’objectiu de la jornada és adquirir coneixements teòrics i pràctics per poder planificar quin és el tipus d’habitatge que necessitem, per a qui i per quan. En aquest sentit, es vol posar èmfasi a rehabilitar l’existent, projectar habitatge nou i mobilitzar els habitatges buits que hi ha als nostres pobles i ciutats per tal de poder augmentar el parc destinat a les polítiques socials d’habitatge.


Com podem adequar l’oferta de parc públic a la demanda de cada moment? Per a qui l’impulsem? Aquestes són algunes de les preguntes que han intentat resoldre i debatre al llarg de les ponències i les taules rodones en les quals s’ha pretès valorar les actuacions que poden dur a terme els ens locals des de l’anàlisi fins a la seva execució i seguiment.


La jornada s’ha organitzat en tres blocs:
1.    Planificació de l’habitatge.
2.    Accés a l’habitatge. El parc d’habitatge destinat a les polítiques socials.
3.    La mobilització de l’habitatge buit.


El diputat Joaquim Ayats ha explicat als assistents què es fa des del Servei d’Habitatge, la proposta per a tot l’any 2020, la planificació de l’habitatge i l’augment del parc destinat a polítiques socials, així com les subvencions als ajuntaments en l’àmbit de l’habitatge.
Ayats ha fet èmfasi en «la importància de la planificació de les actuacions dins la realitat a cada municipi i utilitzant els recursos tècnics i econòmics que ens ofereix el territori».


El diputat ha destacat també que el programa de formació «és una pota clau per a la millora de la qualitat dels serveis a la ciutadania i serveix com a punt de trobada dels professionals especialitzats en l’àmbit de l’habitatge. En aquests espais es comparteixen experiències, dificultats i èxits, i es fomenta compartir la documentació tècnica per economitzar recursos tècnics i econòmics dels ens locals».