Notícies

Presentació de la temporada d’hivern 2019-2020

Foto : Presentació de la temporada d’hivern 2019-2020

El diputat delegat d’Esports, Jordi Masquef, va participar a la presentació de la temporada d’hivern 2019-2020, organitzada per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF) i l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM). El projecte olímpic Pirineus-Barcelona va actuar d’eix vertebrador.

Durant l'acte, que va tenir lloc a l’INEFC de Barcelona, es va refermar el compromís amb la candidatura pels Jocs Olímpics Pirineus-Barcelona 2030. Així, la il•lusió olímpica serà el motor de fons de la temporada d’hivern 2019-2020.


«Estem a punt» és el missatge que va impregnar l’ambient en l’acte de presentació de la temporada d’hivern 2019-2020, celebrat ahir al vespre a l’INEFC de Barcelona, en un moment en què es comencen a desenfundar els esquís (l’estació de Masella ha obert avui mateix, i d’altres no tardaran a fer-ho) i tot és a punt per afrontar un projecte d’envergadura incomparable com uns jocs olímpics d’hivern.


«Parlem d’un projecte olímpic que ens permet desenvolupar, des d’aquest mateix moment, el país. No podem perdre aquesta oportunitat, perquè ho tenim tot llest. És el somni de tots», va manifestar el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, assistent a l’acte.


Acollir uns jocs olímpics implica que s’ha de disposar de pistes d’esquí de primer nivell, van destacar quatre representants d’estacions catalanes. «Els Jocs seran sostenibles, o no seran», en paraules de la responsable comercial de Turisme i Muntanya d’FGC, Laura Vives, que va posar èmfasi en l’impacte mediambiental. I això inclou les pistes d’esquí nòrdic, algunes de les quals enguany compten amb l’homologació oficial internacional.


Un factor clau per garantir el bon estat de salut de les pistes és la meteorologia, tema del qual va parlar l’experimentat Alfred Rodríguez Picó: «Serà un hivern dinàmic, amb moviment i grans contrastos. Per exemple, el mes de febrer ens haurem d’abrigar força. En general, pel que fa a la neu, pinta bé».


Així, les condicions meteorològiques permetran, ben aviat, gaudir de la neu a milers d’esquiadors, cosa que ja estan fent els esportistes catalans més destacats. Entre ells, dos que van pujar a l’escenari, com el rider pratenc Toni Toledo i l’esquiadora ribetana Núria Pau (ambdós de l’equip RFEDI), que no amaguen el seu desig d’arribar a competir en uns jocs celebrats en territori català.


El president de l’FCEH, Oscar Cruz, va insistir en la necessitat de crear més instal•lacions de les que hi ha en aquests moments, cosa que sens dubte contribuiria a l’obtenció d'uns millors resultats esportius. Cruz va pronunciar unes paraules en memòria de Blanca Fernández Ochoa.


Els presents van estar d’acord que a més dels esportistes que ja encarnen el present dels esports d’hivern, també és imprescindible promocionar amb encert els esportistes que, en uns anys, hauran d’agafar-ne el relleu. I, en part, en això se centra el projecte de promoció escolar que amb tant d’èxit duen a terme l’SGEAF, l’FCEH i altres actors.


Format pels programes Esport Blanc Escolar (EBE) i Esports d’Hivern Barcelona (EH – BCN), el projecte de promoció escolar no ha parat de créixer, amb una valoració molt positiva per part de les escoles participants. «Són programes que agraden molt i la realitat és que ens quedem curts de places cada any. És la clau de volta del futur dels nostres esports a Catalunya», va dir la directora de l’FCEH, Mònica Bosch.


Amb una valoració global des d’una òptica institucional va tancar l’acte la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, que va reiterar els criteris de sostenibilitat que han de marcar la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona. «Volem situar el Pirineu en el mapa mundial, i per això hem de poder presentar una oferta atractiva i de qualitat que es prolongui els 365 dies de l’any», va explicar.