Notícies

El president de la Diputació obre la primera jornada sobre el bestiar porcí a la demarcació de Girona

Foto : Fotògraf: M. Millán

S’ha fet aquest matí a la seu del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, a Banyoles

 

El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha estat l’encarregat de presentar la primera jornada del bestiar porcí a la demarcació de Girona, que ha tingut lloc durant tot el matí a la seu del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, a Banyoles. A l’acte d’obertura, també l’ha acompanyat Joaquim Suñer, president de Joves Agricultors i Ramaders (JARC) a Girona, l’entitat organitzadora de l’activitat. 

El sector porcí és un dels motors econòmics i socials més importants de les comarques gironines. L’objectiu d’aquesta jornada és oferir l’oportunitat d’aprofundir en aspectes d’actualitat relacionats amb aquest món i que preocupen als agents del sector agroalimentari, com ho és ara la PPA (pesta porcina africana). Ho ha subratllat Miquel Noguer en l’obertura de la jornada: «Des de la Diputació creiem, com els agents del sector, que la PPA és una amenaça que cal prevenir i davant la qual hem d’estar preparats. Tots sabem com en són, de volubles, per una qüestió lògica de prevenció, els consumidors. I com que tenim els precedents de la grip aviària i la mateixa grip porcina, sabem les conseqüències devastadores que podria tenir per a la producció porcina l’aparició de casos a la demarcació i el fet que s’associï el consum de carn de porc a malaltia».

La primera xerrada ha anat a càrrec de Fernando Rodríguez, coordinador d’investigació del virus de la pesta porcina africana a l’IRTA-CReSA, el Centre de Recerca en Sanitat Animal. Amb el títol «El coneixement i la prevenció, dues armes per lluitar contra la PPA», ha incidit en les mesures per evitar l’entrada i la propagació d’aquesta malaltia, que ja ha produït efectes en alguns països europeus. En la jornada, també hi ha participat Alberto Herranz, director d’INTERPORC, l’organització interprofessional del bestiar porcí, que ha concretat quines són exactament les funcions d’aquesta entitat. Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i Francesc Xavier Vela, president de JARC, s’han encarregat de fer-ne la cloenda.

La jornada neix amb la intenció que tingui una periodicitat bianual i que la ciutat de Banyoles sigui la seva seu permanentment.