Notícies

La primera jornada «Un món millor» a Girona es clou amb la intervenció de la vicepresidenta Maria Puig

Foto : La primera jornada «Un món millor» a Girona es clou amb la intervenció de la vicepresidenta

La jornada sobre responsabilitat social corporativa (RSC) «Un món millor», organitzada per SER Catalunya, ha tingut lloc aquesta tarda a Girona, en la seva primera edició a la ciutat. L’acte, que s’ha fet a l’auditori EspaiCaixa de Girona, ha comptat amb la presència de la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig.

Maria Puig ha estat, a més, l’encarregada de cloure l’acte. La vicepresidenta ha volgut ressaltar que jornades com aquesta ajuden «a posar en valor les pràctiques socialment responsables i l’ètica de les organitzacions, i a explicar que són absolutament imprescindibles i beneficioses per a tothom». A més, ha volgut assenyalar que la Diputació de Girona es basa en «l’ètica, la transparència i el respecte i la promoció dels drets socials i laborals i del medi ambient», i ha destacat que l’ens supramunicipal procura «ser un exemple per a tot el món local, perquè només amb accions locals podem aconseguir canvis globals».

La jornada, que s’ha centrat en l’RSC en els àmbits empresarial, organitzatiu i institucional, ha dut a Girona els millors experts en la matèria, que han impartit diverses ponències i han participat en dues taules rodones. La majoria d’aquestes activitats s’han enfocat a donar pautes per integrar l’RSC a les organitzacions, amb l’objectiu de crear una marca empresarial més rellevant i competitiva prioritzant la visió social. A més, s’han donat a conèixer les iniciatives socialment responsables de més èxit i innovadores.

Al llarg de la jornada també s’ha dut a terme una sessió pràctica, titulada «L’RSC a l’empresa, una realitat a l’abast de tots». La responsable d’RSC d’Eurofirms, Maria Fraile, ha aportat als assistents coneixements i eines per aprendre com començar a fer RSC dins de la pròpia organització, a partir de la metodologia de Rut Ballesteros Gil .

«Un món millor» és una iniciativa dirigida a empresaris, emprenedors, gerents i professionals del màrqueting i la comunicació, així com a persones que treballen en departaments de recursos humans i RSC. La jornada compta amb el suport de la Diputació de Girona, de l’Ajuntament de Girona i d’Eurofirms, i amb la col·laboració de Caixabank, Universitat de Girona, Mifas, Multicapacitats, PIMEC, LCPaper, Ecosol i Llagurt.