Notícies

La Diputació de Girona participa per primera vegada a la fira TreballemGi

Foto : La Diputació de Girona participa per primera vegada a la fira TreballemGi

El diputat Jordi Camps assisteix a la inauguració de la quarta fira d’ocupació juvenil TreballemGi

Aquest dimecres, 13 de novembre, ha tingut lloc a l’Auditori Palau de Congressos de Girona la quarta fira TreballemGi. Aquesta és la segona vegada, però, que la ciutat acull aquesta fira, orientada al foment de l’ocupació juvenil. L’esdeveniment s’ha iniciat amb la celebració d’un acte inaugural en el qual ha participat Jordi Camps, diputat delegat de Promoció Econòmica i Desenvolupament Econòmic Local (DIPLAB) de la Diputació de Girona. El diputat ha estat acompanyat per Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona; Antoni Vidal, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Gironès; Eva Fortià, cap de servi del Servei Municipal d'Ocupació de l’Ajuntament de Girona, i Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials de Girona del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Es tracta del primer cop que la Diputació de Girona participa en la fira d’ocupació juvenil TreballemGI. El diputat ha esmentat que la Diputació treballa per «impulsar les potencialitats de Girona com a territori» alhora que dona suport a programes i projectes que el doten d’eines i de recursos que «reverteixen en la reactivació de l’economia, en la generació d’ocupació i en l’impuls de les polítiques d’emprenedoria». Per aquest motiu l’ens supramunicipal ha volgut donar suport a aquesta iniciativa, que pretén «relacionar els joves amb el teixit empresarial i amb experts en orientació ocupacional», ha remarcat Jordi Camps.

TreballemGI és una iniciativa organitzada per la Cambra de Comerç de Girona amb la finalitat de posar en contacte els joves de 16 a 29 anys que no treballen ni estudien amb les empreses gironines. L’objectiu és facilitar la recerca de feina d’aquest col·lectiu, així com la seva inserció al món laboral. Alhora, la fira pretén estimular les empreses i entitats locals perquè contractin aquests joves així com informar-les dels ajuts que poden obtenir amb aquestes contractacions. Així mateix, les empreses que durant la fira contractin joves inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil per un període mínim de mig any a jornada completa, rebran 4.950 € euros d’ajuda dels fons europeus que gestiona la Cambra de Comerç de Girona.

A part de l’impuls de la inserció laboral d’aquest col·lectiu, durant la fira també es duran a terme diversos tipus d’activitats. Un exemple en són els tallers pràctics especialitzats que tindran lloc al llarg de la jornada, enfocats a la millora de currículum i de marca personal, entre d’altres.

Enguany, hi haurà al voltant de 35 empreses de diversos sectors (serveis, indústria, hostaleria, logística, alimentació o tercer sector) que oferiran fins a 150 llocs de treball. Unes xifres molt positives respecte a l’edició de 2018, que hi van ser presents 26 empreses i es van presentar 76 ofertes de feina.