Notícies

El president de la Diputació es reuneix amb el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Ripollès

Foto : El president de la Diputació es reuneix amb el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Ripollès

 

L’òrgan està integrat pels alcaldes dels dinou municipis de la comarca i pel president del Consell Comarcal


El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident Albert Piñeira s’han reunit aquesta tarda amb el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Ripollès a la seu del Consell Comarcal per conèixer de primera mà les inquietuds i necessitats de la comarca i oferir-hi la col·laboració de la Diputació de Girona.

En la sessió ordinària del Consell s'han tractat temes que preocupen els habitants de la comarca amb l'objectiu de conèixer directament les necessitats del territori i així poder-hi donar resposta.


Durant la trobada s'han tractat qüestions que fan referència a la comarca del Ripollès.

El president Miquel Noguer ha signat el llibre d’honor del Consell Comarcal.


Composició del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses del Ripollès:
Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan de les Abadesses (president del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Ripollès); Dolors Costa, alcaldessa de Campdevànol; Joan Dordas, alcalde de Campelles; Xavier Guitart, alcalde de Camprodon; Cèsar Ollé, alcalde de Gombrèn; Andreu Llimós, alcalde de les Llosses; Amadeu Rosell, alcalde de Llanars; Josep Coma, alcalde de Molló; Josep Tremps, alcalde d’Ogassa; Núria Pérez, alcaldessa de Pardines; David Verge, alcalde de Planoles; Immaculada Consans, alcaldessa de Queralbs; Mònica Santjaume, alcaldessa de Ribes de Freser; Jordi Munell, alcalde de Ripoll; Dolors Cambras, alcaldessa de Sant Pau de Segúries; Anna Vila, alcaldessa de Setcases; Joan Bernadas, alcalde de Toses; Eduard Ramo, alcalde de Vallfogona de Ripollès; Mònica Bonsoms, alcalde de Vilallonga de Ter. També en forma part Joaquim Colomer, com a president del Consell Comarcal del Ripollès.

Consell d’Alcaldes i Alcaldesses
El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Ripollès és un òrgan del Consell Comarcal integrat pels alcaldes dels municipis de la comarca i l’ha de convocar el president del Consell perquè informi de les propostes que siguin d’interès per als ajuntaments abans de sotmetre-les a l’aprovació del Ple o d’altres òrgans competents per raó de la matèria. Té la seu al domicili del Consell Comarcal del Ripollès. No obstant això, pot celebrar vàlidament les sessions a la seu de qualsevol ajuntament de la comarca, amb l’habilitació prèvia.
Es reuneix el primer dimarts dels mesos de gener, març, maig, juliol, setembre i novembre (cada dos mesos) a les set del vespre i ha d’emetre dictàmens previs a les resolucions definitives sobre qüestions d’interès per a la comarca, i en tot cas ha d’emetre informes sobre les qüestions següents: aprovació del programa d’actuació comarcal, reglament orgànic, ordenances (incloent-hi les de naturalesa tributària), acords de creació i establiment de serveis comarcals i en cas de canvi en la forma de gestió, i plans sectorials comarcals. També s’ha de pronunciar sobre la modificació del límits comarcals, el canvi de nom o capital de comarca i sobre aquelles iniciatives legislatives d’interès comarcal.
 
Les sessions del Consell són tancades al públic.