Notícies

Es commemoren els 75 anys de la revista de Cassà de la Selva Llumiguia

Foto : Fotògraf: E. Kelele

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, participa en l’acte

El mitjà de comunicació de referència de la vila aprofita també presentar el número 800 de la publicació


El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha participat aquest dissabte en l’acte de commemoració dels 75 anys de la revista de Cassà de la Selva Llumiguia, i de presentació del número 800 d’aquesta publicació, a la sala del Centre Recreatiu de la localitat.

Hi han assistit també Joan Carles Codolà, director de la publicació; Robert Mundet, alcalde de Cassà de la Selva; Carme Renedo, directora dels Serveis Territorials de Cultura a Girona; Jaume Guillamet, catedràtic de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona; Francesc Fàbrega, president de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, i Carles Torrent, artista i autor de la portada del número 800 de la revista.

Llumiguia ha esdevingut el mitjà de referència en comunicació local a Cassà de la Selva. Creada el juny de 1944 per un grup de joves vinculats al Centre Parroquial d’Acció Catòlica, amb només quatre fulls escrits íntegrament en castellà, la publicació de periodicitat mensual ha anat creixent fins a convertir-se en element clau en la transmissió de la informació generada des de la societat civil i de l’actualitat de manera continuada. La revista és el reflex del que ha passat al poble al llarg dels darrers 75 anys, amb més de 46.000 pàgines, més de 110.000 fotografies i 75.000 articles, i es marca a partir d’ara l’objectiu d’assolir els mil números. En la seva intervenció, Pau Presas va ressaltar la feina feta durant tot aquest temps: «Que aquest acte serveixi d’homenatge a totes les persones que, d’una manera o una altra, han contribuït durant aquests setanta-cinc anys a la pervivència i a l’arrelament de Llumiguia. El periodisme és imprescindible en una societat democràtica i, per això, la feina dels mitjans de comunicació és explicar allò que passa i analitzar per què passa. I això és especialment necessari i complicat alhora quan es parla del que passa als nostres veïns. Aquesta és la funció de la premsa local i, per aquest motiu, és més necessari que mai un periodisme compromès amb tot allò que succeeix a casa nostra». 

A partir del 2008, Editora Cassanenca, l’entitat sense ànim de lucre que edita Llumiguia, també va posar en marxa Cassadigital.cat, un projecte digital que complementa la revista de paper i permet traslladar la informació local que s’origina a Cassà de la Selva amb més immediatesa als ciutadans.