Notícies

Inauguració de la cinquanta-vuitena edició de la Fira de Mostres

Foto : Fotografies: M.Millan

El president de la Diputació de Girona hi assisteix juntament amb representants del món polític i empresarial gironí

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit aquest matí a la inauguració de la cinquanta-vuitena edició de la Fira de Mostres, la fira multisectorial més gran de la província de Girona, emmarcada dins de la programació d’actes de les Fires i Festes de Sant Narcís.

A la inauguració hi han participat també Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Pere Vila, delegat del Govern de la Generalitat a Girona; Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona i president de la Fira de Girona; Gemma Geis, diputada al Parlament de Catalunya; Jean Castel, diputat al Parlament de Catalunya; els diputats de la Diputació de Girona M. Àngels Planas, Quim Ayats i Jordi Camps; Elisabeth Sánchez, directora dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya; Josep Polanco, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i Rosa Núria Aleixandre, presidenta del Consell Social de la Universitat de Girona. També hi han estat presents nombrosos representants del món polític i empresarial gironí.

Durant la inauguració, Miquel Noguer ha destacat que «la Fira de Mostres és un aparador perfecte per a empreses de tota mena, sense que en sigui rellevant la dimensió, el sector o l’antiguitat». I ha afegit «De fet, hi trobem una barreja significativa de la realitat del teixit empresarial de les nostres comarques: companyies que ofereixen serveis i centren l’activitat en el turisme (que són les que tenen una representació més alta); empreses de construcció, decoració i reformes (les segones amb més presència); companyies d’alimentació, industrials i tecnològiques i del sector del motor.».

També ha fet esment que «la Fira de Mostres disposa d’un potent sector d’alimentació i de l’Espai Gastronòmic, que la Diputació patrocina i gestiona en col•laboració amb la Cambra de Comerç de Girona mitjançant el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel•lent. I després de mostrar el seu agraïment a totes les persones, entitats, professionals i empreses que fan possible any rere any que Girona sigui una referència en l’àmbit empresarial, ha assenyalat que «Tot i que aquestes no són unes fires que es puguin viure amb tota la normalitat desitjada, cal continuar fent camí. Aquesta Fira de Mostres és la prova que el país no s'atura.».

 

Girona Excel·lent
Girona Excel·lent és el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona que reconeix els millors productes de les comarques gironines. Tots els productes escollits s’elaboren al cent per cent a les comarques gironines, i han estat seleccionats mitjançant tastos a cegues pels millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics.

Al seu estand de la Fira de Mostres de Girona, Girona Excel•lent oferirà el seu Espai Tast, on es faran 24 tastos, que tindran lloc de forma continuada al llarg dels sis dies que dura la Fira i en els quals es podran degustar els productes que han obtingut el segell per al període 2019-2020. Aquestes activitats, que estaran dinamitzades pel cuiner i divulgador gastronòmic Pep Nogué i pel periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arboç, seran gratuïtes i no caldrà inscriure-s’hi prèviament.

L’Espai Tast està situat a la primera planta del Palau Firal i romandrà obert del 29 d’octubre al 3 de novembre de 10 a 20 hores.

Així mateix, el Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines ha organitzat un concurs de pa de tramuntana per a dimecres, dia 30, al matí.

Des de la Fira de Mostres també s’emetrà un programa de ràdio.