Notícies

La sisena sessió del VII Seminari de XALOC torna a versar  sobre la contractació pública i el procediment administratiu

Foto : La sisena sessió del VII Seminari de XALOC torna a versar  sobre la contractació pública i el procediment administratiu
La sisena sessió del VII Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local, que imparteix anualment la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC), ha tingut lloc aquest matí a l'Hotel Carlemany de Girona.

La jornada d'avui ha tornat a versar sobre la contractació pública i el procediment administratiu municipal, aquesta vegada des d'un punt de vista pràctic de l'aplicació de la Llei de contractes del sector públic. L'objectiu de la jornada ha estat orientar les administracions sobre el procediment de contractació i debatre sobre la pràctica dels procediments.

La presentació d'aquesta sisena sessió ha anat a càrrec del diputat delegat i president de XALOC, Jordi Camps. Durant la seva intervenció, Jordi Camps ha fet esment de la necessitat que el personal al servei de les administracions públiques es formi, i específicament en matèria de contractació pública, ja que és un tema complex i que pot generar problemes en la fase d'execució. A més, ha incidit en la importància de formar-se a través d'exemples pràctics de casos reals.

A continuació s'han dut a terme dues ponències. La primera, a càrrec de Roger Cots i Valverde, secretari general de l'Ajuntament de Gavà, amb el títol «El dret d'accés a la informació pública versus el dret d'accés de les persones interessades».

La segona ponència, titulada «Exemple de bona pràctica en la contractació pública. Principals innovacions incorporades en els plecs del contracte de concessió per a la gestió i explotació del triple pavelló poliesportiu de Camp del Ferro», ha estat impartida per Laura Martínez Miragall, directora de Serveis Generals del districte de Sant Andreu, de l'Ajuntament de Barcelona.  

Amb la sessió d'avui, es dona per finalitzat el tema sobre contractació pública i el procediment administratiu relacionat amb aquesta matèria. La sessió següent, prevista per al pròxim 29 de novembre, tractarà la responsabilitat i incompatibilitat en l'àmbit de la funció pública. Aquesta serà la penúltima de les vuit sessions que formen el VII Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local de XALOC 2019.

El seminari, que està adreçat a secretaris, interventors i tècnics de les administracions locals, té l'objectiu d'analitzar temes d'actualització jurídica, fent un especial èmfasi en les darreres modificacions. D'aquesta manera, les administracions municipals reben formació contínua actualitzada dels temes que més afecten l'àmbit local. Les jornades tenen una mitjana de vuitanta-cinc assistents.

El Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local està esdevenint un referent en formació per als treballadors municipals de la demarcació de Girona.  Les jornades es fan en col·laboració amb l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) i formen part del Pla de Formació de XALOC del 2019.