Notícies

La cinquena sessió del VII Seminari de XALOC ha tractat sobre la contractació pública i el procediment administratiu

Foto : La cinquena sessió del VII Seminari de XALOC ha tractat sobre la contractació pública i el procediment administratiu

·    L'acte ha estat presentat pel diputat delegat i president de XALOC, Jordi Camps
·    Durant la jornada d'avui s'han impartit dues ponències: «Clàusules socials, ambientals i de modificació en contractes del servei públic» i «La necessitat d'entendre el silenci administratiu»



La cinquena sessió del VII Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local, impartit anualment per XALOC (la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona), s'ha celebrat aquest matí a l'Hotel Carlemany de Girona.

La jornada d'avui, que ha sigut la primera després de les vacances d'estiu, ha versat sobre els processos de contractació pública, els quals recull la darrera llei de contractes, aprovada l'any 2018. Aquesta llei posa èmfasi en la visió estratègica, i conté unes clàusules socials, ambientals i de modificació que s'han de tenir en compte en l'àmbit de la contractació pública. L'objectiu de la jornada ha estat orientar les administracions sobre el procediment de contractació.

La presentació d'aquesta cinquena sessió ha anat a càrrec del diputat delegat i president de XALOC, Jordi Camps. Durant la seva intervenció, Jordi Camps ha fet esment de la necessitat de les administracions públiques de formar-se i tenir referències sobre la contractació pública. També ha volgut remarcar que cal analitzar el moment i la forma d'incloure les clàusules, així com les limitacions a escala europea i nacional, ja que poden provocar possibles modificacions durant la vigència del contracte.

A continuació s'han dut a terme dues ponències. La primera ha estat a càrrec de Sílvia Díez Sastre, professora de dret administratiu a la Universidad Autónoma de Madrid, que ha tractat de la «Incorporació de clàusules ambientals i socials a la contractació pública, i les clàusules de modificació dels contractes públics».

La segona ponència, titulada «La necessitat d'entendre el silenci administratiu», ha estat impartida per Marta Franch Seguer, professora de dret administratiu a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La contractació pública i el procediment administratiu seguiran sent el tema central de la següent sessió, prevista per al pròxim 25 d'octubre. Aquesta serà la sisena de les vuit sessions que formen el VII Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local de XALOC d'aquest 2019.

El seminari, que està adreçat a secretaris, interventors i tècnics de les administracions locals, té l'objectiu d'analitzar temes d'actualització jurídica, fent un especial èmfasi en les darreres modificacions. D'aquesta manera, les administracions municipals reben formació contínua actualitzada dels temes que més interfereixen en l'àmbit local. Les jornades tenen una mitjana de vuitanta-cinc assistents.

El Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local està esdevenint un referent en formació per als treballadors municipals de la demarcació de Girona.  Les jornades es fan en col·laboració amb l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) i formen part del Pla de Formació de XALOC del 2019.  


Documentació