Notícies

La Diputació de Girona presenta el programa formatiu per a inversors en col·laboració amb Business Angels Girona en el marc del programa Co-Creix

Foto : La Diputació de Girona presenta el programa formatiu per a inversors en col·laboració amb Business Angels Girona en el m
Aquest dimecres, la Diputació de Girona ha presentat el programa formatiu per a inversors en col·laboració amb Business Angels Girona (BAGi) en el marc del programa Co-Creix. La presentació ha anat a càrrec del president accidental de la Diputació de Girona, Pau Presas, i del vicepresident de BAGi, Josep Prat.

El programa formatiu compta amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i està adreçat a persones que tinguin interès a iniciar-se en el món de la inversió privada i vulguin conèixer de primera mà els elements essencials per formalitzar la inversió en empreses emergents.

Pau Presas ha remarcat la tasca del Servei de Promoció Econòmica i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona en posar en funcionament el programa d'emprenedoria Co-Creix, «ja que, en el creixement de les iniciatives emprenedores, el finançament és un aspecte clau a l'hora de créixer, sobretot per a aquelles iniciatives empresarials que tenen un component innovador i que requereixen una inversió inicial elevada». I ha afegit: «Des de la Diputació de Girona creiem que és necessària la col·laboració amb una entitat de referència com és Business Angels Girona per poder professionalitzar aquest segment de finançament privat i impulsar la cultura d'inversió a la demarcació».

Per la seva banda, Josep Prat ha assenyalat que «la col·laboració amb la Diputació de Girona permet assolir els objectius del projecte: evitar que els inversors marxin fora, ajudar els projectes perquè tinguin viabilitat i establir una xarxa, un ecosistema emprenedor».

El dia 27 de setembre tindrà lloc, al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, l'acte inaugural, a càrrec de Genís Roca, en què presentarà detalladament el curs i parlarà sobre la inversió en empreses emergents. La inscripció a aquest acte, gratuït, s'ha de formalitzar a través de la pàgina web de BAGi (https://www.bagi.cat).


El programa Co-Creix de la Diputació

La Diputació de Girona, en el marc de Co-Creix, el programa d'emprenedoria impulsat per l'Àrea de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local i aprovat pel Ple de la corporació el 2016, vol donar un impuls al teixit emprenedor de la demarcació perquè pugui materialitzar les seves iniciatives empresarials.

Aquest programa està estructurat en tres pilars:

. El primer és la implementació de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) ofertes des dels ens locals que contribueixin a la millora dels serveis de suport a les persones emprenedores.

. El segon és l'execució de programes formatius i de mentoria que contribueixin a la millora de les competències, tant de les persones emprenedores com de tots els agents de l'ecosistema emprenedor (inversors, tècnics d'ajuntaments, etc.).

. I finalment tenim el tercer, que és l'impuls del treball col·laboratiu i en xarxa amb entitats i agents de l'ecosistema emprenedor per millorar l'eficiència dels recursos disponibles.

Fruit d'aquest objectiu compartit amb Business Angels Girona, s'ha signat un contracte per a la realització d'un programa de formació d'inversors privats dirigit a persones que tinguin interès a iniciar-se en el món de la inversió privada i vulguin conèixer de primera mà els elements essencials per formalitzar una inversió.  


El programa formatiu de BAGi

El curs s'iniciarà el mes de novembre i consistirà en tres sessions formatives de 4 hores de duració que es realitzaran els divendres a la tarda i seran impartides per professionals del sector de la inversió.

. 1a sessió: Introducció a la inversió en projectes emprenedors / start-up.

. 2a sessió: Procés d'inversió en una start-up

. 3a sessió: Rondes d'inversió següents i desinversió

Les inscripcions es formalitzaran a través de la pàgina web de BAGi (www.bagi.cat).

Aquesta iniciativa és una de les deu actuacions que s'estan executant en el marc del programa Co-Creix de la Diputació de Girona i que en el decurs de l'any s'aniran presentant. La darrera va ser els premis Projecta't, que es resoldran en breu.


Més informació

El finançament és un aspecte clau a l'hora d'emprendre, sobretot per a aquelles iniciatives empresarials que tenen un component innovador i que requereixen una inversió inicial elevada. De fet, el Global Entrepreneurship Monitor (GEM), que és l'observatori que monitora l'emprenedoria a escala mundial, recentment ha publicat l'informe executiu de Catalunya, per al període 2017-2018, en el qual identifica el suport financer com el principal obstacle per a l'activitat emprenedora i destaca, entre d'altres, la manca de professionalització de la inversió privada.

En aquest àmbit del finançament privat hi trobem Business Angels Girona, l'entitat de referència de la demarcació de Girona que posa en contacte els inversors privats, sota la figura dels business angels, i emprenedors que cerquen finançament per impulsar projectes d'alt valor afegit. Aquesta entitat no només dona resposta a la necessitat de contribuir a l'impuls de les empreses innovadores de la demarcació, sinó que se situa com el punt de trobada on compartir experiències amb altres inversors, accedir a formació específica i participar en l'activitat inversora de les comarques gironines.

En l'anàlisi d'aquesta font de finançament per a empreses joves (els business angels), s'ha detectat que hi ha un potencial de gent que voldria o podria invertir en empreses emergents, però que no té el coneixement suficient sobre què significa ser un «àngel inversor». A Catalunya trobem cursos formatius impulsats per ACCIÓ o per associacions d'inversors privats, però a les comarques gironines no existeix aquesta formació especifica; per això, des de la Diputació i en el marc del programa d'emprenedoria Co-Creix, el programa de formació es va veure com una oportunitat per professionalitzar aquelles persones amb inquietuds i ganes d'invertir en empreses emergents.