Notícies

L'Associació Sèlvans organitza el III Congrés  Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut

Foto : L'Associació Sèlvans organitza el III Congrés  Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut

Tot a punt per a l'arribada a Catalunya aquest octubre del congrés sobre Boscos i Salut

La inscripció al Congrés romandrà oberta fins el 23 de setembre

Aquest dilluns s'ha presentat als mitjans el III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut. L'Associació Sèlvans és l'encarregada d'organitzar aquest esdeveniment que aglutina àmbits tan diversos com medi ambient i sostenibilitat o salut.

És per aquest motiu que a la presentació Jaume Hidalgo, president de l'associació Sèlvans, així com diverses autoritats: David Mascort, en representació del departament d'agricultura, Carmen Cabezas, de Promoció de la Salut, de la Generalitat de Catalunya; Arnau Queralt, del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible i Josep Tarín diputat delegat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, han explicat la transversalitat d'aquest Congrés. La Diputació de Girona col·labora en l'organització d'aquest congrés internacional.

En aquest cas, el discurs ha estat unànime: cal abordar la funcionalitat dels boscos des de tots els àmbits possibles perquè les seves possibilitats són ingents i suposen un bé per al medi ambient, així com per la salut de les persones. En aquest sentit, el suport des de les administracions públiques és cabdal, però també la dels propietaris forestals.

Però en aquesta presentació no hi podia faltar una representació dels organitzadors de l'edició del Congrés celebrada a Alemanya. És per això que s'ha comptat amb la participació de Michael Lüdtke, responsable de comunicació de BioCon Valley, de l'estat federal de Mecklenburg-Pomerània que ha explicat que, en el seu país, fa molt temps que es treballa en el sentit de potenciar els boscos terapèutics i ha convidat a tothom a participar d'aquest III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut, que tindrà lloc del 7 al 10 d'octubre entre la ciutat de Girona i la comarca de la Garrotxa, per tal de poder avançar en aquesta matèria i que s'adoptin les mesures oportunes.

Recordem que el Congrés comptarà amb una jornada a l'aire lliure el dia 8 a la Garrotxa, i dos dies de ponències a l'Auditori de Girona, que comptaran amb experts vinguts d'arreu del món. També serà la ocasió per donar a conèixer la proclama del III Congrés sobre la vàlua dels boscos naturals per a la salut i el benestar de les societats que és, en definitiva, el full de ruta pels propers anys a nivell internacional.

Trobareu el programa, més informació del Congrés i el formulari d'inscripcions, a la web https://www.selvans.ong/congress2019/.