Notícies

Banyoles ha reunit l'elit del triatló a la Copa del Món

Foto : Banyoles ha reunit l'elit del triatló a la Copa del Món

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la consellera Mertixell Budó hi han estat presents

Hi han participat més de 700 triatletes



Banyoles ha estat aquest cap de setmana la capital del món del triatló. Esportistes de 42 països dels cinc continents han participat a les copes del món de Triatló i de Paratriatló, que es van disputar dissabte i diumenge passat a la ciutat de l'estany, coincidint amb el classificatori per al Campionat d'Espanya i el Triatló de Catalunya, la prova degana del triatló al nostre país.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la consellera Mertixell Budó hi han estat presents al llarg del cap de setmana.

Hi ha participat prop de 700 esportistes, entre els quals hi ha l'elit d'aquest esport, amb figures com Mario Mola i Vincent Luis (números 1 i 2 del rànquing mundial de la ITU, la Unió Internacional de Triatló, respectivament) i Vicky Holland, la gran favorita per a la victòria en la categoria femenina. També hi han participat triatletes catalans com Genís Grau i Jordi Garcia, campió i subcampió respectivament del Campionat d'Espanya, celebrat l'estiu passat també a Banyoles, i la banyolina Carolina Routier, que torna a competir a la seva ciutat després de l'accident que va patir l'any passat.

La Copa del Món se celebra just després del Mundial de Lausana i a pocs mesos dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, fet que ha generat una gran expectació entre els esportistes. Això ha provocat que les inscripcions s'hagin desbordat i que una vintena de dones i 45 homes hagin quedat en llista d'espera.

Els 42 països que hi participaran amb triatletes seran Andorra, Argentina, Àustria, Austràlia, Bèlgica, Brasil, Canadà, Xile, Colòmbia, Croàcia, República Txeca, Dinamarca, Equador, Espanya, França, Gran Bretanya, Alemanya, Hongria, Irlanda, Israel, Itàlia, Japó, Kazakhstan, Kirguizstan, Corea, Luxemburg, Marroc, Mèxic, Països Baixos, Noruega, Nova Zelanda, Filipines, Portugal, República Sud-africana, Rússia, Eslovènia, Suïssa, Eslovàquia, Suècia, Ucraïna i els Estats Units. També prendrà la sortida un participant sota la bandera de la Unió Internacional de Triatló. La representació més nombrosa d'esportistes serà la d'Espanya, amb 21 triatletes, seguida per Austràlia i Japó, amb 14, i els Estats Units, amb 13 esportistes.