Notícies

Miquel Noguer assisteix a la presentació del Temporada Alta 2019

Foto : Foto: Eddy Kelele

Aquest matí ha tingut lloc al Teatre Municipal de Girona la presentació de la programació de la vint-i-vuitena edició del Festival Temporada Alta, que tindrà lloc entre el sis d'octubre i el nou de desembre. En l'acte hi ha participat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, que ha estat acompanyat per Mariàngela Vilallonga, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Núria Heras, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Salt, i Salvador Sunyer, director del Festival i cofundador de Bitò produccions, empresa organitzadora del Festival.

 

Miquel Noguer ha assenyalat que el Temporada Alta és un esdeveniment de referència en el món de les arts escèniques i una cita obligada en l'agenda cultural tant a escala nacional com europea. En l'edició 2018 van passar pels seus escenaris prop de 50.000 espectadors, el qual representa un increment significatiu de més de 2.500 persones respecte a l'edició 2017, que va suposar una ocupació de gairebé el 95 %, i que corrobora que Temporada Alta és un festival consolidat.

 

El president de la Diputació de Girona ha volgut refermar el compromís present i futur de l'ens supramunicipal amb el Festival Temporada Alta i ha afegit que la Diputació vol col·laborar i donar suport als festivals de les comarques gironines, ja que aquests són un motor cultural, social i econòmic essencial per als municipis de la demarcació.

 

En la presentació, Salvador Sunyer ha fet públiques les principals novetats d'aquesta edició del Temporada Alta, així com els principals eixos i actuacions de la programació d'enguany. Ha dit que a través dels espectacles programats en l'edició d'aquest any es pretén arribar a conèixer d'on venim, on som i, fins i tot cap a on podem anar.

 

Tot i que el Festival se centra en les arts escèniques en si (teatre, dansa, circ...), des dels seus inicis també ha intentat explorar nous punts de contacte amb altres disciplines. Per aquest motiu, any rere any presenta una programació multidisciplinària i variada en què el cinema i la música també tenen cabuda. Gairebé deu setmanes d'activitats ininterrompudes que mostren les tendències del moment i que es basen en els eixos de la internacionalització, les produccions i coproduccions pròpies, el públic com a part activa del Festival i el seu compromís socioeducatiu.

Enguany, es podran veure artistes internacionals d'una excel·lència notable, com és el cas de la dramaturga brasilera Christiane Jatahy, la coreògrafa sud-africana Dada Masilo o l'actuació de la Royal Shakespeare Company. De casa nostra hi participaran artistes de renom, com els actors i directors de teatre barcelonins Joan Ollé i Àlex Rigola, entre molts d'altres.

 

També cal destacar el IX Torneig de Dramatúrgia Catalana que s'esdevindrà amb la participació d'autors consolidats i novells, així com la Setmana de Programadors Internacionals, que des de l'any 2011 s'organitza per facilitar la vinguda de programadors estrangers amb l'objectiu que coneguin el que es fa a Catalunya.

 

A més, el Temporada Alta continua centrant-se en els espectadors, no només com a mers consumidors de cultura, sinó també com a ciutadans únics amb diversitat de gustos i necessitats, i apostarà de nou per una programació que arribi a tot tipus de públic i que sigui apta per persones amb més o menys recursos. Enguany, a més de continuar reforçant la vessant educativa fent arribar el Festival als centres educatius a través de la Fundació La Ciutat Invisible i el seu projecte «A Tempo», el Temporada Alta ha volgut promoure l'accés dels joves als espectacles d'arts escèniques amb la creació d'Arteria, un club per a menors de trenta anys que els oferirà descomptes, activitats i diferents avantatges.

 

En aquesta edició es posaran a la venda 53.734 entrades, gairebé 4.000 més que en l'edició anterior. Aquesta xifra suposa un increment de gairebé el 8 %, dada significativa que demostra que el Temporada Alta no només és un festival de gran èxit, sinó que, a més, creix any rere any.

 

Aquesta vint-i-vuitena edició del Festival oferirà 96 espectacles en 20 escenaris diferents, entre Salt, Girona i els 6 municipis que conformen la Xarxa de Temporada Alta, els qual repeteixen l'experiència viscuda en l'edició anterior: Banyoles, Bescanó, Celrà, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí.