Notícies

Pau Presas assisteix a la cloenda de la commemoració dels cinquanta anys de la Universitat Catalana d'Estiu

Foto : Foto: M. Millan
Aquest matí, al Liceu Renouvier de Prada de Conflent, ha tingut lloc l'acte de tancament de la commemoració dels cinquanta anys de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE). La cloenda ha comptat amb la presència del vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas. A més, hi han assistit Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, i diversos representants de l'UCE: Jordi Casassas, president, i Joandomènec Ros, president de la Fundació UCE i de l'Institut d'Estudis Catalans, entre d'altres.

La commemoració es troba emmarcada dins de la 51a edició de l'UCE a Prada de Conflent, iniciada el passat 17 d'agost i que durarà fins al proper 24 d'agost. Durant set dies, Prada de Conflent es converteix en la seu d'aquest espai de trobada anual per a estudiants, professors, professionals, polítics i assistents en general dels diferents territoris que conformen els Països Catalans: l'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià.

Durant l'edició d'enguany, i sota el lema «Un alè d'esperança a Europa», l'UCE ha programat diversos actes, tallers, debats i cursos que tracten diferents àrees de coneixement, com és el cas de les ciències de la natura, la ciència i la tecnologia, les ciències de la salut, l'economia, el dret, el pensament, la història, la llengua, la literatura, la història de l'art, la música, el gènere i la ciència política.

La  primera edició de l'UCE va tenir lloc l'any 1969. Des de llavors, cada any en període estival assistents d'arreu dels Països Catalans i professorat es posen en contacte per aprendre i, alhora, compartir l'actualitat dels seus territoris a través d'una mateixa llengua, en un entorn privilegiat com és el cas del Conflent. Els cursos acadèmics de l'UCE compten amb crèdits reconeguts a diferents universitats.