Notícies

Miquel Noguer rep l'alcaldessa de Susqueda i l'alcalde d'Osor

Foto : Miquel Noguer rep l'alcaldessa de Susqueda i l'alcalde d'Osor
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s'ha reunit aquest dimarts amb l'alcaldessa de Susqueda, Eva Viñolas; el regidor de turisme Gabriele Pretto, i l'alcalde d'Osor, Joan Pla.

En el decurs de la reunió, el president s'ha interessat, entre d'altres qüestions, per les diverses necessitats dels dos municipis.

L'alcaldessa de Susqueda ha entregat al president de la Diputació una litografia commemorativa del 50è aniversari de la presa, en què es veu el poble abans de la construcció de l'embassament. L'any 1968 va entrar en servei la central i el pantà.

En la litografia apareix la inscripció:

El record fa viu el poble,
l'embassament manté viu el nom,
els que hi vivim estimem Susqueda.


L'embassament de Susqueda, a més de la funció que té en la producció d'energia elèctrica, com a reserva d'aigua i com a regulador del cabal del riu Ter, també té un atractiu paisatgístic considerable en trobar-se enmig d'un paisatge frondós i muntanyenc.

Una de les prioritats de la Diputació de Girona és donar suport a la conservació i difusió del patrimoni històric i cultural de les comarques de Girona. Per aquest motiu des de la Diputació se subvencionen actuacions que serveixen per remarcar el valor del patrimoni dels municipis gironins.