Notícies

Presentació dels resultats de la 3a edició de la Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show

Foto : Presentació dels resultats de la 3a edició de la Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show
El balanç de la 3a edició de la Sea Otter Europe informa d'un augment del 17 % en el nombre de visitants, que arriba fins a les 60.000 persones, respecte de l'any passat, i de la participació de més de 6.100 ciclistes en les curses

El diputat d'Esports de la Diputació de Girona i vicepresident del Patronat de Turisme, Jordi Masquef; la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana; i el director d'operacions de la Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show, Oriol Sallent, han presentat aquest matí el balanç de la 3a edició de l'esdeveniment.

La Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show 2019 ha millorat les bones xifres d'assistència i participació respecte d'anys anteriors i d'aquesta manera s'ha consolidat com un dels esdeveniments de referència internacional per al món de la bicicleta.

Jordi Masquef, diputat d'Esports i vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona, ha assenyalat que «des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Diputació de Girona donem suport a la Sea Otter Europe Costa Brava Girona Bike Show, perquè ambdues entitats dediquen esforços a promocionar l'oferta de turisme esportiu de les comarques de Girona i també promouen la pràctica del ciclisme professional i amateur.

Per Jordi Marquef, «la Sea Otter Europe és un dels esdeveniments esportius internacionals més rellevants de les comarques gironines, el qual contribueix a la projecció exterior de la ciutat de Girona i la seva demarcació com a dues destinacions ideals per a la pràctica del ciclisme. El compromís del Patronat de Turisme i la Diputació de Girona amb la Sea Otter Europe va iniciar-se fa tres anys, i els bons resultats obtinguts al llarg d'aquests anys són una mostra d'èxit de col·laboració entre l'empresa pública i la privada».

La regidora Glòria Plana ha destacat que «aquest gran esdeveniment esportiu va ser una aposta decidida de Girona perquè la ciutat esdevingués referent per al territori en el sector de la bicicleta. Els resultats ho demostren: la Sea Otter Europe s'ha consolidat i cal que continuem treballant de cara a les properes edicions».

Segons ha informat Oriol Sallent, «aquesta marxa ciclista ha registrat un total de 60.000 visitants durant els tres dies en què ha tingut lloc, una xifra que representa un augment del 17 % respecte de l'any passat. També ha crescut en un 10 % la zona dels expositors, que enguany ha comptat amb 190 estands i 420 marques expositores. A més, del total de patrocinadors i expositors, un 81,4 % recomanen l'esdeveniment a altres professionals del sector i un 72,9 % afirmen que tornaran a assistir-hi la propera edició, segons l'enquesta de satisfacció de l'organització».

Igualment destacables són les xifres de participació assolides, tant en les proves esportives com en les activitats infantils. En la darrera edició de la Sea Otter Europe, més de 6.100 ciclistes de més de 50 nacionalitats van participar en les curses, mentre que a les activitats per a nens es van vendre més de 450 polseres.

Quant a la repercussió mediàtica, l'organització calcula que la Sea Otter Europe ha generat un impacte de més de 5 milions d'euros, amb l'assistència d'un centenar de mitjans de comunicació i més de 150 periodistes acreditats.

La 3a edició de la Sea Otter Europe Costa Brava - Girona Bike Show, inscrita en l'àmbit ciclista i esportiu internacional, va tenir lloc a Girona del 31 de maig al 2 de juny passats amb l'eix central de les activitats ubicat a la zona del pavelló municipal Girona-Fontajau.