Notícies

Miquel Noguer assisteix a la primera Taula del Ter

Foto : Generalitat GIrona
Aquesta tarda, a la sala Carles Rahola de l'edifici de la Generalitat a Girona, ha tingut lloc la primera sessió de la Taula del Ter. Hi ha assistit Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i president del Consorci de la Costa Brava.

La sessió, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, s'ha iniciat amb la constitució de la Taula i ha continuat amb el seguiment de diversos acords.

El Govern de la Generalitat va constituir formalment la Taula del Ter l'any 2018 mitjançant l'Acord GOV/116/2018, del 23 d'octubre. Tanmateix, aquest espai d'interlocució i participació entre els diferents actors implicats en la gestió del cicle de l'aigua del sistema del Ter ja estava en funcionament al primer trimestre del 2017.

Així mateix, el 2 d'agost del 2017, els integrants de la Taula del Ter van adoptar un acord que determinava un seguit de mesures per tal de permetre la millora de la qualitat hidromorfològica del riu Ter, garantir un cabal ambiental i reduir la transferència d'aigua cap a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, entre altres. Totes aquestes mesures s'organitzaven cronològicament en tres fases: 2018-2022, 2023-2027 i de 2028 en endavant.

La finalitat de la Taula del Ter és facilitar la interlocució dels membres que la integren per tal de cercar solucions que garanteixin el règim dels cabals de manteniment del riu Ter i l'abastament d'aigua de l'àrea de Barcelona, i que, a més, es redueixi la dependència de les aportacions d'aquest riu.

La Taula del Ter està integrada per la Generalitat de Catalunya, el Consorci de la Costa Brava, el Consorci el Ter, l'Ajuntament de Girona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Així mateix, en representació de les entitats amb interessos vinculats al cicle de l'aigua, també hi són presents integrants de la Junta Central d'Usuaris d'Aigües del Baix Ter, el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis, el Grup de Defensa del Ter, la plataforma d'organitzacions de la societat civil Aigua és Vida i la Universitat de Vic, entre d'altres.