Notícies

Acústica 2019 es presenta com «el termòmetre musical de Catalunya»

Foto : Gemma Martz
Aquest matí, a l'antiga fàbrica Estrella Damm de Barcelona, s'ha donat a conèixer la programació de l'Acústica 2019, que tindrà lloc del 29 d'agost a l'1 de setembre. En la presentació hi han participat Albert Piñeira, diputat de la Diputació de Girona; Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Miquel Curanta, director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), i Xavier Pascual, director del festival.

El principal festival musical que acull la ciutat de Figueres arriba a la divuitena edició presentant-se com «el termòmetre musical de Catalunya». Des dels inicis, l'Acústica s'ha caracteritzat per haver apostat fermament pels artistes catalans, situant-los com a reclam principal i segell identitari. D'aquesta manera, el festival ha anat mostrant les tendències i els grups que han anat sorgint al llarg dels anys en el panorama musical català.

Caracteritzat també pel fet de ser un festival de caire urbà, un dels pocs d'aquesta tipologia a la demarcació de Girona, l'Acústica se situa com el festival estratègic de pop-rock de Catalunya i el de més afluència de públic de les comarques gironines. Amb una xifra de 108.000 assistents en l'edició anterior, l'Acústica es consolida com el tercer festival en xifra d'espectadors al nostre país, només superat pel Primavera Sound i el Sónar.

La Diputació de Girona dona suport, un any més, al Festival Acústica i hi col·labora aportant-hi una subvenció de 50.000 €      . Albert Piñeira, diputat de l'ens supramunicipal, ha comentat en el seu parlament que «per a la Diputació de Girona és un orgull poder participar en el Festival Acústica i donar-hi suport». A més, ha comentat que el compromís de la Diputació amb la cultura és ferm i que per això des de la institució es creu en els festivals com a motor cultural, social i econòmic. «L'Acústica n'és, sens dubte, el màxim exponent. I nosaltres no podíem fer altra cosa que col·laborar-hi i ser al seu costat», ha afegit.

La programació d'enguany està organitzada en cinc eixos musicals principals: la música festiva, el pop, la música urbana, els clàssics i l'Acustiqueta. La denominada com a música festiva està actualment a l'alça i convoca un gran nombre d'espectadors. La Pegatina, Oques Grasses o Buhos seran alguns dels artistes d'aquest estil musical que participaran en aquesta edició de 2019. Com a representants de l'estil musical més universal i amb més ànima, el pop, seran presents al festival Dorian, Ramon Mirabet o Clara Peya, entre d'altres. La música urbana, «més de moda que mai», segons els organitzadors, sonarà als carrers de Figueres amb els ritmes d'artistes com Paula Peso, Lildami o Lauren Nine, entre d'altres. I en la secció de clàssics, actuaran alguns dels grups que «es reinventen i que no moren mai», tal com expressen els mateixos organitzadors, com és el cas de Fangoria o Elèctrica Dharma. A més, el grup Momo retrà un particular homenatge a la banda de Freddie Mercury.

El festival tampoc no s'oblida del públic infantil, i un any més programa l'Acustiqueta, que rebrà la visita d'El Pot Petit, Dàmaris Gelabert o Heavy per a Xics, entre d'altres. A més a més, l'Acústica vol donar de nou un destacat protagonisme als artistes catalans emergents acollint, entre d'altres, les semifinals del concurs Sona 9, la programació de bandes que han estat treballant amb Cases de la Música o Caballo Ganador, projecte liderat per Daniel González juntament amb Eduard Minobis.

Durant els dies que té lloc el festival s'habilitaran fins a nou espais: quatres escenaris, un mercat, l'Acústica Club, dues zones de food trucks i una fira del disc. A més a més, hi haurà la Walk Street, al carrer Caamaño.

Documentació