Notícies

Ricky Rubio i la Diputació de Girona presenten el programa «Community Team» a la Font de la Pólvora

Foto : Autoria: Ricky Rubio Foundation
Aquest matí, al Poliesportiu Municipal de Vila-roja, la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, en funcions, M. Àngels Planas, ha assistit a la presentació del programa «Community Team», que la Ricky Rubio Foundation pretén desenvolupar al barri de la Font de la Pólvora durant aquest any 2019.

Aquest programa, que s'iniciarà el proper mes de setembre, té per objecte transmetre valors educatius i socials a infants i joves d'aquest barri gironí a través del bàsquet.

La Diputació de Girona, conforme a la seva competència de suport als ajuntaments, consells comarcals, consells esportius i entitats socials, dona suport a aquest projecte, el benefici del qual revertirà directament en el territori i en els seus ciutadans mitjançant una estratègia social que fomentarà el civisme i generarà uns valors fonamentals per als infants i joves de la demarcació.

Concretament, el 13 de juny passat, el president de l'ens supramunicipal, en funcions, Miquel Noguer, va rebre la visita de representants de la Ricky Rubio Foundation, entre els quals es trobava Esteve Rubio, pare del jugador Ricky Rubio, per formalitzar la signatura d'un conveni que regula la concessió d'una subvenció per a la implantació del projecte «Community Team» a la demarcació de Girona.

«Community Team», liderat per la Ricky Rubio Fundation, pretén donar suport a infants de barris vulnerables a Catalunya i a Salt Lake City, als Estats Units d'Amèrica, a través de programes extraescolars que treballen els valors de l'esport com a eina educativa, principalment centrats en el món del bàsquet. A més, treballen amb grups de joves aspectes fonamentals com són la convivència i la no-discriminació per raons de gènere, raça, creences religioses, econòmiques o socials, entre d'altres. Des del 2018, la fundació du a terme aquest projecte al barri del Raval de Barcelona, amb més de dos-cents cinquanta nens i nenes.

Ricky Rubio també va ser ahir present al Museu Darder de Banyoles, on va presentar una altra vessant d'aquest conveni signat amb la Diputació de Girona. La Ricky Rubio Foundation desenvoluparà dues sessions de formació a Banyoles, amb la col·laboració del Club Bàsquet Banyoles, per formar els entrenadors i els jugadors del club en l'aprenentatge dels valors propis de l'esport.

Durant la presentació d'ahir, el jugador també va donar una conferència titulada «Més enllà del bàsquet, més enllà de l'esport» i, a més, va rebre la insígnia com a ambaixador del Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat de Girona (UdG).

La Ricky Rubio Foundation és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitat principal assistir menors sense recursos en barris de comunitats vulnerables i amb risc d'exclusió social, mitjançant activitats extraescolars en què es treballen els principis i valors per a la vida de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), a través de l'esport i concretament tant a Catalunya com a la resta de l'Estat espanyol i als EUA.