Notícies

 Inauguració de l'exposició «Rahola foto 2019»

Foto : Fotos: Miquel Millan

Aquest matí s'ha inaugurat a la seu del Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Girona l'exposició «Rahola foto 2019», una selecció de les cinquanta-tres imatges que es van presentar a la desena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. La mostra, de la qual s'ha editat un catàleg, està organitzada per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i es pot visitar fins al 31 de juliol. Després, passarà a integrar-se al programa d'exposicions itinerants de la Diputació.

Aquesta exposició correspon a una selecció, ampliada en el catàleg, dels treballs presentats a la categoria que premia la millor fotografia de premsa en la darrera edició dels premis. Nou professionals ens situen davant d'alguns dels fets més destacats del 2018, amb especial atenció a les manifestacions de suport al procés i als presos polítics, que es van dur a terme al llarg de tot l'any.

La imatge guanyadora, però, no té res a veure amb el clima polític del país, i ens demostra, una vegada més, que fer una bona fotografia no és el mateix que saber fer fotos. Podria ser una imatge com tantes altres de la recerca de l'arma d'un crim, però la sorprenent simbiosi dels agents amb el camp d'avellaners cobert per la neu és d'una bellesa quasi hipnòtica i desprèn una força que atrapa inevitablement la mirada.

La mostra d'aquest any, a més, té un complement imprescindible: les fotografies guanyadores de les deu edicions dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. Totes van capturar un fragment de la realitat canviant que ens envolta i el van convertir, amb un «clic», en un instant fixat a la nostra memòria.

«Rahola foto 2019» inclou fotos de Martí Albesa, David Aparicio, Joan Castro, Pere Duran, Aniol Resclosa, Àngel Reynal, Jordi Ribot, Glòria Sánchez i Marc Sureda. Pel que fa a les fotos dels anys anteriors, són de Jordi Ribot (guanyador de la primera i vuitena edició), Jordi Velasco (segona edició), Eddy Kelele (tercera), Joan Castro (quarta), Aniol Resclosa (cinquena, setena, novena i desena) i Pere Duran (sisena).

Les institucions, associacions i entitats que vulguin acollir-la poden demanar-la per mitjà del portal web www.ddgi.cat/exposicions, on trobaran tota la informació necessària i el full de sol·licitud en línia.