Notícies

El darrer ple de la legislatura aprova les bases inicials del Premi Joves Fotògraf(e)s

Foto : El darrer ple de la legislatura aprova les bases inicials del Premi Joves Fotògraf(e)s
·    El president de la Diputació de Girona en funcions, Miquel Noguer, i els representats dels diferents grups polítics s'acomiaden de l'actual legislatura

Aquest matí, a la sala de plens de la Diputació de Girona, ha tingut lloc el ple ordinari corresponent al mes de juny. La sessió d'avui ha estat la darrera de l'actual legislatura de la Diputació, que actualment es troba en funcions.

Durant el tram final de la sessió plenària, el president de la Diputació en funcions, Miquel Noguer, ha volgut donar «l'enhorabona a tots els alcaldes i alcaldesses electes fruit dels comicis municipals» que van tenir lloc el passat 26 de maig. Així mateix, ha aprofitat l'ocasió per «agrair la col·laboració i les aportacions de tots els diputats i diputades» en els seus gairebé onze mesos de presidència.

A més, Miquel Noguer ha anunciat que la constitució de la Diputació de Girona podria tenir lloc entre el 4 i el 9 de juliol. Consegüentment, entre el 2 i el 4 de juliol tindria lloc el ple d'aprovació de les últimes actes.

Els representants dels grups polítics també han volgut fer una valoració d'aquests quatre anys de representació a la Diputació. Pau Presas, representant d'ERC, ha agraït «la tasca tant de treballadors, com d'organismes i diputats, especialment els del meu grup», i ha volgut recordar els moments polítics actuals i la situació dels presos polítics. Juli Fernández, del PSC, també ha volgut «agrair la feina feta aquests anys, de la qual extrec una valoració molt positiva, donat que s'ha avançat en molts temes com, per exemple, habitatge i cultura, buscant sempre consensos mitjançant un debat respectuós». Alhora ha compartit l'opinió del representant de la CUP, Lluc Salellas, segons la qual cal apropar més la institució, no només als ajuntaments, sinó també a la ciutadania. Així mateix, Lluc Salellas ha volgut remarcar que «de ben segur serà la meva última intervenció a la Diputació de Girona». Per acabar, Gisela Saladich, d'Independents per la Selva, ha agraït «a tots els grups el tracte rebut, que ens ha ajudat molt en la nostra tasca», enfocada principalment en el municipalisme.

El vicepresident primer de la Diputació de Girona en funcions, Fermí Santamaria, també ha dut a terme una breu intervenció. L'anterior alcalde de Llagostera ha volgut remarcar que s'han fet avenços molt importants, i que se'n va orgullós dels companys, tant de l'equip de govern com dels altres grups, que han aportat idees molt positives. A més, ha volgut destacar que «Catalunya comença als nostres ajuntaments. Si els fem forts, fem forta Catalunya».


Aprovades les bases reguladores del Premi Joves Fotògraf(e)s

En l'última sessió plenària ordinària d'aquest mandat 2015-2019 de la Diputació de Girona, s'ha dut a terme l'aprovació inicial, per unanimitat, de les bases reguladores de la divuitena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s. Aquest premi, que és convocat anualment per INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, té l'objectiu principal de promoure la creació fotogràfica i difondre els treballs dels nous talents de Catalunya en aquesta matèria.

Enguany, l'import del premi continua sent de 1.250 euros bruts. A més, com en cada edició, el projecte seleccionat podrà beneficiar-se d'un seguit d'activitats de difusió i promoció, com són, entre d'altres, la producció d'una exposició i l'edició d'un catàleg, el recorregut itinerant de la mostra pels ajuntaments o centres culturals de les comarques gironines que hi estiguin interessats i l'exposició virtual al lloc web d'INSPAI.

El Premi Joves Fotògraf(e)s està destinat a joves de divuit a trenta anys nascuts en qualsevol municipi de Catalunya o bé que faci un mínim de tres anys que hi estiguin empadronats. Els projectes que es presenten han de ser íntegrament fotogràfics i han de contenir de trenta a quaranta fotografies, corresponents a un únic tema, projecte, reportatge o tècnica. A més, han de ser inèdits; és a dir, no han d'haver estat mai premiats ni seleccionats o nominats (quan d'aquest fet se n'hagués derivat qualsevol mena d'exposició pública) per cap altre tipus de concurs o convocatòria similar. Així mateix, els treballs no poden tenir una antiguitat superior a tres anys.

Un cop aprovades aquestes bases, se sotmetran a informació pública, durant un termini de vint dies hàbils, i, si no s'hi formulen al·legacions, quedaran aprovades definitivament.

INSPAI és el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona i forma part de l'Àrea de Cultura, Educació, Noves Tecnologies, Esports i Benestar. Es tracta d'un servei públic especialitzat en la imatge, a través del qual es recullen, tracten, conserven, difonen, creen i promocionen representacions visuals, tant fotogràfiques (imatges fixes) com audiovisuals (imatges en moviment). Així mateix, ofereix formació i assessorament tècnic (dirigit a municipis i a centres i equipaments culturals) en aquest àmbit.

La tasca d'aquest Centre de la Imatge s'enfoca, d'una banda, a preservar la memòria històrica, tant fotogràfica com audiovisual, de les comarques gironines, i, d'altra banda, a fer difusió i promoure la fotografia actual d'autors catalans, donant-la a conèixer mitjançant exposicions i publicacions.