Notícies

Presenten el projecte de la residència Els Estanys a Platja d'Aro

Foto : Presenten el projecte de la residència Els Estanys a Platja d'Aro
Hi col·laboren la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, el Consell Comarcal del Baix Empordà i l'Obra Social "la Caixa"

La Fundació VIMAR comunica l'inici de les obres


Aquest divendres s'ha presentat el projecte de la nova residència Els Estanys, de la Fundació Vilagran-Maristany (VIMAR), a Platja d'Aro. Hi han assistit Jordi Camps, diputat, en funcions, de la Diputació de Girona; Pere Vila, delegat del Govern de la Generalitat a Girona; Meritxell Benedi, directora general de Serveis Socials de la Generalitat; Marc Simón, representant de "la Caixa"; Pep Soler, regidor d'Urbanisme, en funcions, de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro; Jordi Sistach i Claudi Mató, vicepresident i president, respectivament, de la Fundació Vilagran-Maristany, i Joan Giraut, alcalde, en funcions, de Castell-Platja d'Aro. La presentació de l'acte ha estat a càrrec de Francesc Sánchez Carcasses.

Amb aquest acte, la Fundació VIMAR ha volgut donar les gràcies a totes les institucions que han col·laborat per fer possible aquest projecte, i comunicar oficialment a tota la comarca l'inici de les obres.

La residència Els Estanys respon a una antiga demanda de les famílies amb fills amb discapacitat de la zona i resol un greu dèficit assistencial per a les persones amb discapacitat de la comarca del Baix Empordà.

VIMAR és una fundació privada, sense ànim de lucre, que pretén aconseguir qualitat de vida per a totes les persones de la comarca del Baix Empordà amb discapacitat i amb problemes socials derivats d'una malaltia mental. Va ser creada l'any 1999 per uns pares preocupats pels seus fills discapacitats.

La fundació gestiona el seu compromís social amb les línies d'actuació següents: participació i inclusió social; desenvolupament del projecte de vida individual i a la comunitat; autonomia en el creixement de la persona; personalització dels serveis amb l'objectiu de fomentar l'atenció individualitzada a la persona; transparència en la gestió, oferint comunicació directa amb les famílies i els professionals; professionalitat i innovació, buscant l'excel·lència en els resultats de l'entitat.

El diputat, en funcions, Jordi Camps ha destacat que «aquest projecte ha de permetre que les persones amb discapacitat s'insereixin en el teixit social que els envolta, per a la seva promoció personal i el seu equilibri emocional». I també ha agraït a la Fundació VIMAR la feina feta fins ara i li ha donat l'enhorabona per aquest projecte «que recompensa tants anys de feina ben feta, de sacrifici i de compromís amb les persones amb discapacitat; una molt bona manera d'estar compromès amb una societat que volem més justa i més lliure».

Prèviament a l'acte, les associacions Rotary de les comarques gironines han lliurat a la Fundació VIMAR una furgoneta.


Més informació:
El projecte consisteix en la construcció i equipament d'una residència i centre per a persones amb discapacitat amb un grau de suport extens o generalitzat.

El nou centre es construirà en una parcel·la cedida per l'Ajuntament de Platja d'Aro que està situada a l'avinguda de Londres, propera al parc dels Estanys.

Amb la construcció de la residència Els Estanys s'aconseguirà:

Oferir un recurs residencial a trenta persones amb discapacitat intel·lectual, amb necessitats de suport extens o generalitzat, de manera que s'ampliarà l'actual oferta de setze a trenta places.

Oferir un servei de centre d'atenció especialitzada per a divuit persones, i s'incrementarà així en onze places el servei.