Notícies

La Fundació Unió Esportiva d'Olot signa un conveni amb la Diputació de Girona per a un projecte esportiu social, adaptat i inclusiu

Foto : La Fundació Unió Esportiva d'Olot signa un conveni amb la Diputació de Girona per a un projecte esportiu social, adaptat
Aquest matí, la Fundació Unió Esportiva d'Olot (FUEO) i la Diputació de Girona han subscrit un conveni per a la implementació d'un projecte esportiu. El president de la Diputació de Girona en funcions, Miquel Noguer, i Joan Agustí, president de la Fundació, s'han reunit a l'edifici de Can Forn de la Diputació, per subscriure el conveni, que té per objecte la concessió d'una subvenció plurianual, per als anys 2019 i 2020, gràcies a la qual es podrà desenvolupar aquesta iniciativa esportiva social, adaptada i inclusiva al municipi d'Olot.

El projecte implementarà alhora tres programes de caire social per a la consolidació del futbol adaptat, del futbol social i del futbol femení. Aquests programes desenvoluparan actuacions dirigides a potenciar el futbol adaptat i integrador, amb la participació d'esportistes amb múltiples discapacitats i amb risc d'exclusió social, així com la consolidació del futbol femení.

Per una banda, el Programa de Futbol Social, basat en la diversitat com a fortalesa, el conformaran dos equips, el benjamí i l'aleví, i té com a objectiu principal l'assoliment per part dels infants que hi participen dels hàbits bàsics: assistència, puntualitat, compromís, higiene i esperit d'equip.

Per una altra banda, el Programa de Futbol Inclusiu, sota el lema «Aprenem junts» el conformaran quatre equips, tres de sèniors i un de cadet. Un dels objectius d'aquest programa és educar sobre la base del joc en equip, treballant la convivència i les emocions: l'alegria i la frustració.

Finalment, el Programa de Futbol Femení té el propòsit de promoure la pràctica esportiva de les dones en les mateixes condicions que els homes. Una setantena de jugadores participaran en aquest programa amb la finalitat que disposin dels mateixos mitjans i recursos que els jugadors masculins i que aquesta pràctica es normalitzi en la societat.

La FUEO és una entitat sense ànim de lucre, creada l'any 2014,  que té per objecte la integració de les persones i la cohesió social a través de l'activitat esportiva, més concretament, a través del futbol.