Notícies

L'edició 2019 dels Premis Garrotxí de l'any compta amb l'assistència de Josep Maria Corominas

Foto : Autoria: Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot
Aquest divendres al vespre ha tingut lloc al restaurant La Deu, d'Olot, la celebració de la Nit del Garrotxí de l'Any, en què s'han lliurat els XIV Premis Garrotxí de l'Any. En l'acte, organitzat pel Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot, hi ha assistit el diputat delegat de la Diputació de Girona, en funcions, i alcalde d'Olot, en funcions, Josep Maria Corominas.

En l'acte, conduït per Albert Brosa, periodista i director d'Olot Televisió, i membre de la junta directiva del Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot, s'han donat a conèixer els guardonats en les cinc categories dels Premis: Garrotxí de l'Any, Trajectòria Personal, Millor Iniciativa Empresarial, Millor Iniciativa Social i Millor Iniciativa Promocional.

Els Premis Garrotxí de l'Any es convoquen anualment per destacar les persones, les empreses, les entitats o les associacions que han estat més rellevants al llarg de l'any anterior, en aquest cas el 2018, per la seva contribució al progrés i a la projecció de la comarca de la Garrotxa a tot Catalunya.

Aquest reconeixement als garrotxins es du a terme en dues fases. La primera, que va tenir lloc del 16 al 28 de maig, es basa en una proposta popular de candidats a través del web www.citolot.cat. En la segona, un jurat selecciona els premiats d'entre els candidats més proposats. Tots els guardonats reben una escultura de bronze realitzada per l'artista olotí Narcís Coderch, creada expressament per als Premis Garrotxí de l'Any.

El Centre d'Iniciatives Turístiques d'Olot és una associació privada, sense ànim de lucre, que, des del 1965, treballa amb l'objectiu de conservar i potenciar els valors culturals i tradicionals de la Garrotxa, així com d'impulsar aquesta comarca per donar-la a conèixer arreu de Catalunya. Entre les activitats que organitza hi ha també la Batalla de les Flors (durant les Festes del Tura), el Carnaval d'Olot, la festa d'elecció i proclamació de la pubilla i l'hereu d'Olot i de la Garrotxa, o la Diada de la Mare, entre d'altres.

Documentació